קיש גבינות פטה ופרמזן עם עגבניות שרי צלויות וזיתי קלמטה (בצק שקדים פריך)

הקיש הזה שאני מביאה פה בפניכם מיוחד מאוד בטעמו כיוון שהוא עשיר במצרכים שבו ובשילוב של  טעמים מנצח

הבצק שלו עשוי מקמח שקדים ממנו בעצם אני יוצרת בצק שקדים פריך, מה שנותן לנו בעצם קיש בריא וטעים מכל הבחינות.

כן המתכון ללא גלוטן ומתאים לרגישים לגלוטן, אז קבלו אותו באהבה גדולה ממני:)

לבצק שקדים פריך:

למלית:

אופן ההכנה:

הכנת הבצק: בתוך קערה שמים את כל המרכיבים ומערבבים יחד עד לקבלת בצק רך ונוח לעבודה.

משטיחים את הבצק בתבנית פאי, ניתן לרדד בין 2 ניירות אפייה את הבצק ואז להניח על התבנית ולחתוך קצוות לפי הצורך או לחילופין ניתן להשטיח את הבצק בעזרת ידיים רטובות באופן שווה על כל התבנית והדפנות (השיטה עם נייר האפייה קלה יותר לדעתי). אופים את הבצק שבתבנית בתנור 7 דק’ על 180 מעלות.

הכנת המלית: מניחים את עגבניות השרי הפרוסות על נייר אפייה וצולים בגריל בחום של 180 מעלות למשך 10 דקות, או עד שהן מתחילות להשחים.

טורפים בקערה את השמנת עם הביצים, אגוז מוסקט,אורגנו, המלח והפלפל השחור. חותכים את גבינת הפטה לקוביות קטנות ומוסיפים לקערה, מערבבים יחד שוב היטב. יוצקים את הבלילה על בצק הקיש ומשטיחים באופן שווה, מפזרים מעל את גבינת הפרמזן המפוררת ואת עלי הבזיליקום החתוכים, מפזרים מעל גם את הזיתים ומסדרים יפה מעל הכל את פרוסות העגבניות שרי הצלויות.

אופים במשך 25-30 דקות, עד שהקיש מקבל גוון זהוב.

תגישו את הקיש בליווי סלט חסה וירקות.

אהבתם, אשמח אם תשתפו את המתכון בפייסבוק, ואל תשכחו לתייג אותי לילך טייב

Share on facebook
פייסבוק
Share on whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה