קינוח כוסות של שכבות קרם מנגו, מוס וניל וקרמבל פיסטוק

בשבת אחת קייצית הזמנתי אורחים חשובים, רציתי לפנק אותם בקינוח טעים ושיהיה בריא, אומנם להגיש אחרי סעודה של שבת זה לא היה בא בחשבון כיוון שאנחנו נהיה בשריים לכן השארתי את ההפתעה הזו לשבת בבוקר, כמובן שפינקתי בקינוח שווה לא פחות לאחר הסעודה הבשרית, אבל את מה שהכנתי כפרווה אני שומרת לכם לפוסט אחר.

ובינתיים תודו שיצא קינוח מרשים ביותר, הצבעים המעניינים והשילוב בין השכבות מדברים בעד עצמם ולדעתי כל מילה נוספת מיותרת.

לקרם בטעם מנגו:

למוס וניל:

לקראמבל פיסטוק:

אופן ההכנה:

הכנת קרם מנגו: מערבבים בסיר את כל החומרים לתערובת חלקה, מעבירים לאש בינונית ומבשלים תוך כדי טריפה מתמדת עד שהתערובת מסמיכה, מסירים מהאש, מעבירים לקערה ועוטפים בניילון ניצמד, ומצננים היטב.

אם הקרם יוצא לכם סמיך מידי או גושי אז פשוט מאוד שימו בבלנדר את הקרם תוסיפו 1/4 כוס חלב ולטחון לקרם חלק.

ואם הוא מתייבש עד להרכבת המוס, תעשו שוב את הפעולה הזו עם הוספת החלב והטחינה בבלנדר, ממש בסמוך להרכבה (זה אופן התיקון לקרם שמתייבש או יוצא גבשושי (.

הכנת הקרם וניל: להקציף יחד את הגבינה עם הפודינג ולהוסיף בהדרגה ותוך כדי הקצפה את החלב, להמשיך להקציף עד לקבלת קצפת אחידה ויציבה.

הכנת הקרמבל: לעבד יחד את כל המרכיבים לבצק פירורי להשטיח על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ולאפות בחום של 180 מעלות כ-15 דק׳ עד להזהבה, מוציאים מהתנור, מצננים ומפוררים לפירורים דקים.

הרכבת המנה:

שמים בתחתית כל כוס כחצי כפית מהקרמבל פיסטוק.

מעל שכבת הקרמבל שמים כפית מקרם המנגו, ומשטיחים יפה.

לוקחים ככפית מקרם הוניל ומניחים עוד שכבה, משטיחים יפה.

מעל מניחים שוב כפית מקרם המנגו ולבסוף מפזרים ככפית מקרמבל הפיסטוק.

לי יצאו 12 כוסיות:)

אהבתם, אשמח אם תשתפו את המתכון בפייסבוק, ואל תשכחו לתייג אותי לילך טייב

Share on facebook
פייסבוק
Share on whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה