פשטידת גבינות עם כירשה

פשטידה זו עשירה בטעמה בזכות מבחר הגבינות העשיר שבה והשילוב עם הכירשה – הוא הלוף – בצל גדול, הכירשה מאוד משתלב עם גבינות. את הפשטידה הזו ניתן להגיש לכבוד החג – כמו חג השבועות, ומתאימה בהחלט גם לכל ימות השנה. החלטתי להכניס אותה דווקא כאן במטבח הבריא שלי, כיוון שהיא עשויה ממרכיבים בריאים שחלק מהם זה הגבינות והיא עשירה בסידן. גם הילדים וגם המבוגרים יאהבו אותה כאחד. המתכון קל ופשוט להכנה, זה בעיקר לערבב מרכיבים יחד, לתבנית ולתנור. בדרך כלל אני מכינה את הפשטידה הזו מכל מיני גבינות שנמצאים לי במקרר, ממש לא מסובך מידי וזה מה שאני אוהבת בפשטידה הזו, שניתן להכין אותה מכל הבא ליד וממה שיש בנמצא; למשל אם אין לכם גבינה מלוחה תוכלו לשים במקום גבינה טובורג או גבינת חמד 5%, תוכלו להחליט אם לשים שמנת לבישול 9% או גביע שמנת חמוצה, בהחלט אפשר לשחק עם זה ולהחליף כל גבינה בגבינה אחרת שיש בבית, אז קדימה תבדקו איזה גבינות נשארו לכם במקרר וקדימה נתחיל..

מרכיבים:
- 1 גביע שמנת חמוצה 9% או שמנת לבישול 9%
- 150 גרם גבינה מולחה 5%
- 150 גרם גבינה צהובה מגורדת
- גביע קוטג' עד 5%
- 3 ביצים
- 3 כפות קמח כוסמין 80% או 4 כפות קמח שקדים
- מעט אגוז מוסקט
- כפית וחצי מלח
- מעט פלפל שחור
- 1 בצל כירשה גדול (לוף)
אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום בינוני, 180 מעלות.
חותכים את הכירשה, פותחים ושוטפים היטב, חותכים לטבעות בעובי של אצבע
בתוך קערה גדולה שמים את כל הגבינות, הביצים, הקמח והתיבול, ומערבבים הכל יחד היטב לעיסה אחידה.
מוסיפים את טבעות הכירשה ומערבבים שוב היטב. ניתן להוסיף בשלב הזה, בעצם, כל ירק או תוספת אחרת שאוהבים, למשל פטריות עם בצל – מטגנים רצועות בצל ומוסיפים את הפטריות ממשיכים בטיגון עד לצמצום כל הנוזלים ורק אז מוסיפים לתערובת הגבינות ומערבבים. אפשר להוסיף פלפלים קלויים, או ברוקולי שבושל לפני כן במים וכיו”ב.
יוצקים את התערובת לתוך תבנית אפייה משומנת מעט, מכניסים לתנור ואופים במשך 45 דק’ עד שעה, עד שרואים שנהיה זהוב ויפה למעלה.
חותכים ומגישים בליווי סלט חסה וירקות.