פיצה כשרה לפסח

יש לנו פיצה כשרה לפסח, אז תגידו לי מה צריך יותר מזה. היא טעימה בטירוף ממש בדיוק כמו פיצה רגילה ולא מורגש בכלל שהיא ללא קמח, בפיצה הזו השתמשתי בקמח תפו”א, והבצק יוצא רך ואוורירי. אני מכינה אותה כבר כמה שנים וכל שנה מחדש הילדים מחכים שאני אכין להם אותה ובשניות הם מחסלים את כולה. אז תתכוננו ללקק את האצבעות, וכן, אתם הולכים להתאהב במתכון חדש, ואולי אפילו הייתי מציעה שתכפילו כמויות מראש.

לפיצה:

לרוטב:

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מקציפים ביצים עם מלח וסוכר במשך כ-5 דקות עד לקבלת מקצפת תפוחה. 

מזליפים את השמן בזרם דק ואיטי תוך כדי הקצפה.

בקערה נפרדת מערבבים את המרכיבים היבשים: קמח תפו”א, סודה לשתייה, ואבקת אפייה. 

כשנוצרת קציפה יפה מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים לסירוגין את החומרים היבשים והחלב.

משמנים תבנית ויוצקים לתוכה את העיסה שהתקבלה, אופים בחום בינוני, 180 מעלות, במשך 10 דקות.

לבינתיים מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את כל המרכיבים לרוטב.

מוציאים את התבנית לאחר 10 דקות ומורחים את הרוטב מעל הבצק החצי אפוי, מפזרים את הגבינה באופן שווה, מוסיפים זיתים וכל תוספת אחרת שאוהבים, מכניסים שוב לתנור וממשיכים לאפות עוד כ-20 דקות.

אהבתם, אשמח אם תשתפו את המתכון בפייסבוק, ואל תשכחו לתייג אותי לילך טייב

Share on facebook
פייסבוק
Share on whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה