עוגת שכבות בצק פריך, קרם שוקולד ומקצפת

שלוש שכבות של עוגה שהשילוב בניהן  מנצח בתוספת הפירורים שמעל זה פשוט שלמות יחד. זו אחת העוגות שמרשימות גם ביופיין וגם בטעמן. ומי שכבר מכיר אותי יודע עד כמה אני משתדלת להביא לכם גם את המתכון בצורה הכי קלה ופשוטה להכנה. אז מה יותר מושלם מזה יכול להיות תגידו לי??

תכינו מצרכים ותזדרזו להכין, כי זו אחת העוגות שאתם הולכים להתמכר אליהן.. קדימה מתחילים!! 

לבצק הפריך:

לשכבת השוקולד:

למקצפת ביצים:

לעיטור:

אופן ההכנה:

הכנת הבצק הפריך: מערבבים בתוך קערה קמח, ממתיק, שמן קוקוס, חלמונים ומים, לקבלת בצק רך ונעים לעבודה. אם יש צורך להוסיף מים או קמח הוסיפו לפי מידת הצורך, הבצק צריך להיות רך וגמיש ונוח לעבודה.

חותכים 1/3 מן הבצק ומניחים בצד. את 2/3 הנותרים משטיחים בתוך תבנית אפייה מלבנית בינונית משומנת. (תבנית אלומיניום חד פעמית). מעבירים למקפיא.

הכנת שכבת השוקולד: ממיסים יחד שוקולד, שמן קוקוס, ממתיק, וחלב קוקוס, מערבבים היטב. מוסיפים את הקקאו ומערבבים שוב היטב. מוסיפים גם חלמון ומערבבים עד אשר החלמון נבלע היטב בתערובת.

מוציאים את שכבת הבצק מהמקפיא ומורחים מעליה את תערובת השוקולד. מכניסים שוב למקפיא.

הכנת המקצפת: מחממים תנור ל-180 מעלות. מקציפים חלבונים עם הממתיק עד לקבלת קצף תפוח. מוסיפים את פודינג הווניל בתנועת עטיפה עד שהוא נבלע לגמרי בקצף.

מוציאים את התבנית מהמקפיא ומורחים את שכבת הקצף בעדינות בצורה אחידה ושווה מעל שכבת השוקולד.

לוקחים את 1/3 הבצק ששמנו בצד ומפוררים מעל שכבת המקצפת (אפשר גם לגרד בפומפייה על הצד הגס).

אופים את העוגה בתנור במשך כ-45 דקות, עד שהשכבה העליונה משחימה.

לעיטור מגרדים את 50 גרם השוקולד המריר מעל לעוגה בעודה חמה.

אהבתם, אשמח אם תשתפו את המתכון בפייסבוק, ואל תשכחו לתייג אותי לילך טייב

Share on facebook
פייסבוק
Share on whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה