עוגת טירמיסו ללא גלוטן וללא סוכר

הכי אני אוהבת כשמאתגרים אותי, נותנים לי רעיון להכנת עוגה כלשהיא ואומרים לי יאללא בואי נראה אותך מכינה אותה בגירסה הבריאה. אז הנה אחד האתגרים שקבלתי, הכנת עוגת טירמיסו ללא גלוטן וללא סוכר. התחליף הידוע שמככב אצלי במקום הסוכר הוא ארתריטול, ולמי שעדיין לא מכיר את המוצר מוזמן להתנסות בו, העוגות יוצאות מושלמות ולא מרגישים בכלל שהן ללא סוכר.

בעוגה הזו הכנתי בעצמי את הביסקוטים (בסיס העוגה), זה בעצם היה חלק מהאתגר, להכין את העוגה הזו ללא גלוטן.  הבסיס הביסקוטי יוצא פריך לאחר ההכנה והצינון שלה, אך כשמוסיפים את רוטב הקפה, הבסיס מתרכך, אך עדיין העוגה יוצאת מושלמת וטעימה בטירוף.

לעוגת הבסיס - לביסקוטים:

לרוטב קפה:

למוס קרם גבינה:

לפיזור:

אופן ההכנה:

לעוגת הבסיס: מחממים תנור לחום בינוני, 180 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.

מפרידים ביצים, מוסיפים 3 כפות מהסוויטאנגו/הארתריטול לחלמונים ומקציפים יחד עד שמתקבלת קציפה תפוחה ובהירה יותר. מערבבים פנימה את קמח השקדים, הפודינג, אבקת האפייה ותמצית הווניל. 
בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם הסוויטאנגו/ארתריטול הנותר עד שמתקבל קצף יציב.
מאחדים בין שני המקצפות של החלמונים והחלבונים ומערבבים אותם יחד בעדינות בצורת מעטפת עד אשר מתקבלת תערובת אחידה.
שופכים את התערובת לתבנית אפייה של תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 20-25 דקות, עד שהעוגה יציבה וקפיצית. מוציאים את העוגה מהתנור ונותנים לה  להתקרר בתבנית.
העוגה תתקשה מעט באוויר ותקבל את הפריכות של הביסקוטים המוכרים לנו. 
חוצים את העוגה ל-2 חלקים שווים. מניחים בצד עד לזמן הרכבת העוגה. 

הכינו את רוטב הקפה: ממיסים קפה ומייפל במים מוסיפים את תמצית הווניל, מערבבים היטב לקבלת רוטב קפה.

למוס קרם גבינה: מקציפים גבינה עם פודינג ווניל לקבלת קרם גבינה, מוסיפים את השמנת החמוצה וממשיכים להקציף לקבלת קרם יציב.

הרכבת העוגה: מניחים שכבה ראשונה של בסיס העוגה בתבנית הגשה, מרטיבים את הבסיס עם רוטב הקפה, ניתן להיעזר בכף ולפזר מעט כל פעם עד שמרטיבים את כל הבסיס. אל תבזבזו את כל הרוטב אנחנו אמורים להשתמש בו גם להרטבת שכבת הבסיס השניה, אל דאגה יוצאת כמות של רוטב מספקת.

מחלקים את הקרם ל-2, מורחים 1/2 מכמות הקרם גבינה על הבסיס הרטוב, מסדרים את שכבת הבסיס השניה מעל שכבת הקרם, מרטיבים שוב ברוטב הקפה שנשאר לנו, ושוב מורחים מעל שכבת קרם נוספת.

מפזרים אבקת קקאו מלמעלה באופן אחיד ושווה.

שומרים את העוגה במקרר.

  •  

תוכלו להכין את העוגה הזו גם בכל צורה שתבחרו, לא חייבים להתקבע דווקא על הצורה העגולה:)

אהבתם, אשמח אם תשתפו את המתכון בפייסבוק, ואל תשכחו לתייג אותי לילך טייב

Share on facebook
פייסבוק
Share on whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה