עוגת טירמיסו ללא גלוטן וללא סוכר
![](https://bake4youlilach.co.il/wp-content/uploads/2021/06/5440506d-1b2e-478b-818d-45ed806d8ec2-1024x682.jpg)
הכי אני אוהבת כשמאתגרים אותי, נותנים לי רעיון להכנת עוגה כלשהיא ואומרים לי יאללא בואי נראה אותך מכינה אותה בגירסה הבריאה. אז הנה אחד האתגרים שקבלתי, הכנת עוגת טירמיסו ללא גלוטן וללא סוכר. התחליף הידוע שמככב אצלי במקום הסוכר הוא ארתריטול, ולמי שעדיין לא מכיר את המוצר מוזמן להתנסות בו, העוגות יוצאות מושלמות ולא מרגישים בכלל שהן ללא סוכר.
בעוגה הזו הכנתי בעצמי את הביסקוטים (בסיס העוגה), זה בעצם היה חלק מהאתגר, להכין את העוגה הזו ללא גלוטן. הבסיס הביסקוטי יוצא פריך לאחר ההכנה והצינון שלה, אך כשמוסיפים את רוטב הקפה, הבסיס מתרכך, אך עדיין העוגה יוצאת מושלמת וטעימה בטירוף.
![](https://bake4youlilach.co.il/wp-content/uploads/2021/06/fdc923a3-7849-4c3f-b9bb-d23b00e62e2a-1024x682.jpg)
לעוגת הבסיס - לביסקוטים:
- 4 ביצים M
- 6 כפות ארתריטול/סוויטאנגו
- 1/2 כוס קמח שקדים
- 1/2 שקית אינסטנט פודינג וניל ללא סוכר
- כפית אבקת אפייה
- כפית תמצית וניל
לרוטב קפה:
- 4 כפות אבקת נס קפה
- 4 כפות מייפל טיבעי
- כוס מים חמים
- כפית תמצית וניל
למוס קרם גבינה:
- 500 גרם גבינה לבנה 5%
- 2 גביעי שמנת חמוצה 9%
- אינסטנד פודינג וניל ללא סוכר
לפיזור:
- קקאו
אופן ההכנה:
לעוגת הבסיס: מחממים תנור לחום בינוני, 180 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.
הכינו את רוטב הקפה: ממיסים קפה ומייפל במים מוסיפים את תמצית הווניל, מערבבים היטב לקבלת רוטב קפה.
למוס קרם גבינה: מקציפים גבינה עם פודינג ווניל לקבלת קרם גבינה, מוסיפים את השמנת החמוצה וממשיכים להקציף לקבלת קרם יציב.
הרכבת העוגה: מניחים שכבה ראשונה של בסיס העוגה בתבנית הגשה, מרטיבים את הבסיס עם רוטב הקפה, ניתן להיעזר בכף ולפזר מעט כל פעם עד שמרטיבים את כל הבסיס. אל תבזבזו את כל הרוטב אנחנו אמורים להשתמש בו גם להרטבת שכבת הבסיס השניה, אל דאגה יוצאת כמות של רוטב מספקת.
מחלקים את הקרם ל-2, מורחים 1/2 מכמות הקרם גבינה על הבסיס הרטוב, מסדרים את שכבת הבסיס השניה מעל שכבת הקרם, מרטיבים שוב ברוטב הקפה שנשאר לנו, ושוב מורחים מעל שכבת קרם נוספת.
מפזרים אבקת קקאו מלמעלה באופן אחיד ושווה.
שומרים את העוגה במקרר.
תוכלו להכין את העוגה הזו גם בכל צורה שתבחרו, לא חייבים להתקבע דווקא על הצורה העגולה:)