עוגת טירמיסו

מתכון מנצח לעוגה מנצחת!! את עוגת הטירמיסו כולנו מכירים. טעמי הקפה בשילוב עוגת הקרם גבינה הקצפתי. ואכן החלטתי להכין אותה במראה חגיגי שיתאים גם לשולחן חג השבועות. אך הפעם החלטתי במתכון הזה להכין את הביסקוטים בעצמי, אז הכנתי לכם בנוסף מתכון לביסקוטים בהכנה ביתית שישדרגו לכם את העוגה באופן משמעותי, כמובן שאם בכל זאת עדיין תרצו להכין את העוגה עם הביסקוטים המקוריים המוכנים שקונים בסופר זה אפשרי בהחלט, את זה אני משאירה לשיקולכם.. רק שבכל זאת כן תצטרכו להכין את המתכון של הביסקוטים כי הוא משמש גם לבסיס של העוגה רק תפחיתו לחצי מהכמות הרשומה לכם ברכיבים, ותאפו ישר בתוך הרינג העטוף היטב בנייר כסף, אתם כבר תבינו למה אני מתכוונת לאחר שתקראו את כל המתכון. אז מאחלת לכם המון הצלחה והנאה מכל ביס וטעימה

לעוגת הבסיס ובעצם גם לביסקוטים:
- 4 ביצים M
- 5 כפות ארתריטול/סוויטאנגו
- 1/2 כוס קמח שקדים
- 1/2 שקית אינסטנט פודינג וניל ללא סוכר
- כפית אבקת אפייה
- כפית תמצית וניל
לרוטב קפה:
- 4 כפות אבקת נס קפה
- 6 כפות מייפל טיבעי
- כוס מים חמים
למוס קרם גבינה:
- 500 גרם גבינה שמנת עם אחוזי שומן נמוכים
- פחית קרם קוקוס ללא המים
- 1 אינסטנד פודינג וניל ללא סוכר
- כוס אבקת ארתריטול/סוויטאנגו
לפיזור:
- קקאו
אופן ההכנה:
לעוגת הבסיס: מחממים תנור לחום בינוני, 180 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.
הכינו את רוטב הקפה: מערבבים קפה ומייפל במים לקבלת רוטב קפה.
למוס קרם גבינה: מקציפים גבינה עם פודינג ווניל, קרם קוקוס ואבקת הממתיק וכ-4 כפות מרוטב הקפה לקבלת קרם אוורירי.
הרכבת העוגה: מרטיבים את בסיס העוגה שנמצא בתוך הרינג עם רוטב הקפה, ניתן להיעזר בכף ולפזר מעט כל פעם עד שמרטיבים את כל הבסיס. אל תבזבזו את כל הרוטב אנחנו אמורים להשתמש בו גם להרטבת הביסקוטים, אל דאגה יוצאת כמות של רוטב מספקת.
מחלקים את קרם הגבינה ל-3. על הבסיס שהרטבנו מורחים 1/3 מקרם הגבינה באופן שווה ואחיד. מסדרים שכבה של ביסקוטים ספוגים ברוטב הקפה מעל שכבת הקרם הראשונה. ניתן להרטיב את הביסקוטים באותה שיטה עם הכף. אם תטבלו אותן הן עלולות להתפרק לכם, אני ממליצה רק להרטיב בעזרת הכף.
יוצקים 1/3 נוסף של קרם גבינה מעל שכבת הביסקוטים ומורחים בצורה אחידה ושווה. את ה-1/3 הנותר והאחרון שנישאר מקרם הגבינה מעבירים לשקית זילוף, חותכים חור בינוני מהשפיץ של השקית למטה ומזליפים מעין טיפות מעל כל הקרם שמרחנו.
מפזרים אבקת קקאו מלמעלה באופן אחיד ושווה.
שומרים את העוגה במקרר.

תוכלו להכין את העוגה הזו גם בכל צורה שתבחרו, לא חייבים להתקבע דווקא על הצורה העגולה:)