עוגת באונטי

על עוגת הבאונטי הזו אתם הולכים להתאהב ולא לוותר עליה בקלות. העוגה כמובן כשרה לפסח. השילוב של הקוקוס עם השוקולד נותן פה טעם מנצח. את העוגה הזו הכנתי לפני מספר שנים לכבוד יום הולדתה של ביתי שירה, שנולדה בדיוק שבוע לפני פסח, כך בשיא הניקיונות כשהבית כבר כמעט נקי וכשר לפסח הייתי צריכה להעמיד עוגה יפה לכבוד יום ההולדת, אז כמובן שהשתמשתי במרכיבים שכבר כשרים לפסח וכך נולדה לה עוגה שהיא גם יפה במראה וגם טעימה בטירוף, אז תתכוננו כי היא הולכת להעיף לכם את כל החושים, ואם גם יש לכם יום הולדת במשפחה בימי הפסח אז בהחלט שזו העוגה, קבלו את המתכון שיקצור לכם ים של מחמאות.

לטורט קוקוס:

לסירופ:

למלית:

לציפוי שוקולד:

לקישוט:

אופן ההכנה:

הכנת הטורט: מחממים תנור לחום של 170 מעלות ומשמנים תבנית עגולה בקוטר 22 ס”מ.

בקערת מיקסר מקציפים יחד חלבונים ומלח. כשמתחיל להיווצר קצף לבנבן מוסיפים את הסוויטאנגו/ארתריטול בהדרגה וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצב יציב, מבריק ונוקשה. במקביל טורפים חלמונים עם תמצית וניל.

מוסיפים את החלמונים לקצף החלבונים תוך כדי הקצפה איטית וממשיכים להקציף עד שמתקבלת תערובת אחידה ואוורירית.

מוסיפים פנימה קוקוס טחון, קורנפלור ואבקת אפייה ומקפלים בעדינות עד שהבלילה אחידה.

יוצקים את הבלילה לתוך התבנית ואופים במשך כ-30 דקות, עד שהעוגה תופחת ומזהיבה וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש, מצננים.

לאחר שהעוגה קרה לגמרי פורסים אותה לרוחבה ל-2 שכבות, בעזרת סכין משוננת וארוכה.

הכנת הסירופ: בסיר קטן מחממים דבש/מייפל ומים/חלב ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד כ-2-3 דקות ומערבבים תוך כדי עד שהסירופ אחיד. מצננים לחלוטין לפני השימוש.

הכנת המלית: ממסים במיקרוגל או בסיר כפול על אדים את השוקולד יחד עם 4 כפות קרם הקוקוס, מערבבים לקבלת גנאש אחיד ומבריק. מצננים את הגנאש במקרר למשך כשעה עד שעתיים, עד שהוא קר.

מעבירים את הגנאש הקר לקערת מיקסר, מוסיפים את פחית קרם הקוקוס ללא המים, ומקציפים יחד עד שמתקבל קרם אחיד ויציב.

הכנת הציפוי שוקולד: שוב ממיסים במיקרו או בסיר כפול על אדים שוקולד עם 4 כפות קררם קוקוס ומערבבים לקבלת גנאש.

הרכבת העוגה: מברישים את השכבה התחתונה בסירופ בנדיבות.

יוצקים מעל חצי מכמות הקרם ומיישרים. מכסים בשכבה הנוספת של הטורט ומהדקים, מברישים גם את השכבה העליונה בסירופ בנדיבות. מצפים את דפנות העוגה והחלק העליון בקרם שנותר ומיישרים בעזרת ספטולה.

יוצקים את ציפוי השוקולד גנאש מעל העוגה, מטלטלים בעדינות שהשוקולד יצפה את העוגה כולה. מכניסים למקפיא לשעה – שעתיים.

מוציאים את העוגה מהמקפיא ובעזרת סכין טבולה במים רותחים עוברים סביב דפנות העוגה, משחררים בעדינות את הקפיץ של התבנית ומחלצים את העוגה מהתבנית.

מדביקים לדפנות שוקולד קצוץ ומקשטים את החלק העליון בקוקוס. אם נשאר לכם מהקרם קשטו ועטרו את העוגה כדמיונכם או כמו בתמונה.

בהנאה רבה ופסח כשר ושמח לכולנו.

אהבתם, אשמח אם תשתפו את המתכון בפייסבוק, ואל תשכחו לתייג אותי לילך טייב

Share on facebook
פייסבוק
Share on whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה