עוגת אגוזים שוקולדית עם קצפת

זו העוגה הכשרה לפסח שגדלתי עליה, בכל שנה אימי היקרה הייתה אופה לנו אותה לכבוד חג הפסח, כל -כך אהבנו אותה וזללנו אותה בהנאה רבה. עוגה פשוטה וקלה מאוד להכנה. והפעם הבאתי לכם אותה בגרסה הבריאה, המתכון שלפניכם הוא ללא תוספת סוכר, כך שמתאים גם לסוכרתיים. את הבסיס של העוגה מכינים מאגוזים, אגוזי מלך או לוז, לפי בחירתכם וטעמכם האישי. במתכון יש תוספת של קקאו מה שהופך אותה לעוגה שוקולדית, ועם תוספת הקצפת העוגה הזו פשוט מושלמת! את הקצפת הבריאה הפעם הכנתי ללא פודינג טוסו, שזהו בעצם הפודינג הבריא שלי במתכונים הבריאים שהוא ללא תוספת סוכר, כיוון שאין את הפודינג הזה כשר לפסח, הקצפת שלנו הפעם עשויה מגבינה לבנה בשילוב של קרם קוקוס, מה שנותן לקצפת להישאר יציבה, ובתוספת מעדן וניל שאותו בעצם הכנסתי במקום הפודינג וזה מה שייתן לנו יחד עם תמצית הווניל את הטעם הוונילי של הקצפת. כמובן למי שהוא סוכרתי ואינו שומר על משקל יוכל להכין קצפת משמנת מתוקה ללא תוספת סוכר (של טרה) עם כ-5 כפות סוויטאנגו/ארתריטול במקום הקרם גבינה שאני מציעה פה.

את העוגה ניתן לקשט עם פירורי שוקולד מגורר כפי שאני עשיתי, אך ישנה אפשרות נוספת לצפות אותה עם ציפוי של קקאו או גנאש שוקולד, אמא שלי הייתה עושה לנו את ציפוי הקקאו, במתכון הזה הבאתי לכם מספר אפשרויות הכנה, אז נותר לכם רק לבחור, כיצד תכינו אותה, גם כך וגם כך היא טעימה. את כל האופציות להכנה תמצאו כאן במתכון, הבאתי כאן גם אפשרות לציפוי גנאש שוקולד – הציפוי הזה יותר מתאים לסוכרתיים ופחות מתאים למי ששומר על משקל – לשומרי המשקל יתאים יותר הציפוי עם הקקאו, אז שיהיה בהצלחה ועם הרבה הנאה וכמובן פסח כשר ושמח:)

לעוגה:

לקרם קצפת:

לעיטור פירורי שוקולד:

לציפוי קקאו:

לציפוי שוקולד גנאש:

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מקציפים את הביצים עם הסוויטאנגו/ארתריטול לקציפה תפוחה ובהירה.

מוסיפים את האגוזים, קמח המצה, הקקאו, תמצית הווניל והמיץ ענבים/תפוזים, ומערבבים בעדינות עד שהכל מתאחד לעיסה אחידה.

יוצקים את העיסה לתבנית משומנת, ואופים כ-30 דקות, עד שקיסם שננעץ יוצא יבש. מוציאים מהתנור ומצננים.

הכנת הקרם קצפת: מקציפים גבינה לבנה עם קרם קוקוס, מעדן הוניל, הסוויטאנגו/ארתריטול ותמצית הווניל לקרם קצפת יציבה. האפשרות הנוספת היא להכין קצפת משמנת מתוקה עם סוויטנגו/ארתריטול לקצפת יציבה. מורחים את הקצפת מעל העוגה רק לאחר שהצטננה לגמרי. מגרדים שוקולד חלב/מריר ומעטרים בפירורי השוקולד את שולי העוגה.

הכנת ציפוי הקקאו: בתוך סיר עמוק קטן שמים קקאו, סוויטאנגו/ארתריטול ומים ומביאים לרתיחה על אש בינונית. רצוי לעמוד ליד ולערבב מעט שלא ישרף. מנמיכים לאש נמוכה ומוסיפים רום ושמן קוקוס, מערבבים כל הזמן עד שהכל נמס. מצננים לטמפרטורת החדר. את ציפוי הקקאו יש ליצוק מעל הקצפת, אך שימו לב! יש להקפיא את העוגה עם הקצפת לפחות שעתיים ורק כשהעוגה קפואה יש ליצוק את הציפוי מעל הקצפת הקפואה, ולטלטל מיד לכל הכיוונים בכדי שהציפוי יצפה את העוגה כולה באופן אחיד.

הכנת ציפוי גאנש שוקולד: ממיסים בסיר כפול על אדים או במיקרוגל (בפולסים של 30 שניות בכל פעם) את השוקולד עם השמנת המתוקה, מערבבים לקבלת קרם שוקולד אחיד. שימו לב! יש להקפיא את העוגה עם הקצפת לפחות שעתיים לפני שמצפים אותה בגנאש. לאחר שהעוגה קפאה יוצקים מעל הקצפת הקפואה את גנאש השוקולד, מטלטלים מיד לכל הכיוונים על מנת שהגנאש יצפה באופן אחיד את העוגה כולה.

תהנו מעוגה מושלמת וטעימה:)

אהבתם, אשמח אם תשתפו את המתכון בפייסבוק, ואל תשכחו לתייג אותי לילך טייב

Share on facebook
פייסבוק
Share on whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה