סיר סימנים מתוק לחג

כל הסימנים לחג בסיר אחד! קל ופשוט להכנה!!
הירקות שהם בעצם הסימנים שאנו מברכים עליהם על שולחן החג, עוברים תהליך של אידוי פשוט בתיבול מתוק כיאה לחג זה.
הירקות שבסיר הם: גזר, קרא, כרתי/לוף, לוביה, דלעת/קרע וחבוש. ניתן להוסיף גם עלי סילקא, אך אני נוהגת להכין עם עלי הסילקא מתכון אחר (ראו מתכון לסילקא כאן באתר). את החבוש אני מוסיפה ואנו בעצם טועמים ממנו ביום השני של יום טוב זה, בכדי שיהיה לנו פרי או ירק חדש לברך עליו שהחיינו וקיימנו בקידוש ולא נבוא לידי ברכה לבטלה.
את המתכון הזה לסימנים למדתי מסבתי ז”ל, שהייתה נוהגת להכין סיר כזה כל שנה בראש השנה כפי המסורת וממנהגי החג. אני בתור ילדה מאוד אהבתי, לאחר שסיימו לברך את כל הברכות, לקחת מהירקות שבסיר ולאכול יחד עם קוסקוס ולצד בשר כבש. זיכרון ילדות נחמד:)
מרכיבים:
- 1 קרא (נראה כקישוא עבה וגדול)
- 2 גזרים גדולים
- 1 כרתי/לוף גדול
- לוביה (נראית כשעועית ירוקה)
- חתיכה יפה של דלעת
- 1 חבוש
- חבילה של סילקא (למי שמעוניין להוסיף סילקא בסיר זה)
- 2 כפות סוויטאנגו/ארתריטול
- 2 כפות דבש
- מים (בכמות שלא תעבור את הירקות שבסיר)
- מעט שמן זית
- כפית קינמון
- מעט מלח
- מעט פלפל שחור
אופן ההכנה:
שותפים ומנקים היטב את כל הירקות. את הגזר והחבוש קולפים מקליפתם. את הלוף חותכים לעיגולים ושוטפים היטב בין החריצים.
חותכים את הירקות לחתיכות בינוניות, את החבוש משאירים שלם. תחילה מבשלים את הגזר והחבוש בנפרד, מבשלים עד לריכוך קל. מסדרים יפה בסיר את כל הירקות, את החבוש מניחים במרכז וחותכים אותו יפה כמספר הסועדים.
ממלאים את הסיר במים, בכמות שלא תעבור את הירקות, שיראו את הירקות.
מפזרים את התיבול מעל; מעט מלח ופלפל, קינמון, סוויטנגו/ארתריטול ושמן זית.
מאדים יחד את כל הירקות בסיר עם מכסה סגור למשך כ-20-25 דקות, עד שכל הירקות נראים מבושלים טוב ורכים.
בסוף הבישול מזליפה מעל הכל כ-2 כפות דבש.
*את הגזר והחבוש אני מבשלת תחילה בנפרד, כי הם ירקות קשים יותר ותהליך הבישול שלהם ארוך יותר משאר הירקות, לאחר מכן אני מצרפת אותם לסיר עם שאר הירקות שעדיין לא בושלו, וממשיכה לאדות יחד הכל.