מקלות לחם שום מקמח כוסמין 80%

וואוו קשה לתאר את ריח הניחוחות שאופף את הבית, כל בני הבית מיד התייצבו לידי לבדוק מה נאפה פה עבורם.

ותשמעו חברים, אני חייבת להגיד לכם שהמקלות האלה זה אחד המאפים הכי מטורפים שאתם הולכים להכין בחייכם, כן יעידו ויגידו כל מי שטעם אותם, גם אני כשטעמתי אותם נטרפו לי כל החושים, אמל’א איזה טעם, לא האמנתי שאני הולכת להוציא מאפה משובח וטעים ברמות, ולא סתם רמות, רמות על, בלי הגזמה.

ובכן מיד ידעתי שאת המאפה הזה אני הולכת להכניס לרשימת המאפים שאציע למכירה וגם לאירועים.

המקלות לחם האלה הם אווריריות, ורכות במיוחד. תוכלו לטבול אותם בגבינת שמנת או סתם לנשנש כך כמו שהם, כך או כך תהנו מהטעם שלהם זה בטוח.

בקיצור לא אבלבל לכם מידי, פשוט רוצו להכין, למה אתם מחכים? ותכינו עצמכם למחמאות שאתם הולכים לקצור

מרכיבים:

לציפוי:

אופן ההכנה:

בתוך קערה גדולה שמים קמח, עושים גומה ושמים בתוכה את השמרים, מכסים חזרה עם הקמח, את המלח שמים בצידי הקערה, מפזרים את המייפל מעל, מוסיפים מים ושמן ולשים עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה. מכסים במגבת ומניחים בצד כשעה עד שתופח ומכפיל את עצמו.

מערבבים בקערה את השום, הבזיליקום והחמאה המומסת או השמן זית לפי בחירה.

 

על משטח עבודה מרדדים את הבצק לעלה אלפסי בקוטר כ-30 ס”מ. מורחים על עלה הבצק מתערובת החמאה/שמן זית והבזיליקום ומפזרים מעל מעט מלח גס וגבישי שום.

חותכים את העלה לרצועות בעזרת גלגלת פיצה, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, ואופים במשך 15-20 דקות, עד שמשחים ומזהיב יפה.

מוציאים מהתנור ומצננים מעט, מפרידים את אצבעות הלחם שום אחד מהשני ומגישים.

אהבתם, אשמח אם תשתפו את המתכון בפייסבוק, ואל תשכחו לתייג אותי לילך טייב

Share on facebook
פייסבוק
Share on whatsapp
WhatsApp

לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. ש ט

    הבצק היה דביק ולא היה אפשרי לרידוד…

    1. lilach

      שלום לך יקרה
      אין סיבה שהבצק יצא דביק, כי הכמות כאן מדויקת!
      בכל מקרה, במידה והבצק יוצא לך דביק, לא משנה באיזה מתכון, תמיד ניתן להוסיף עוד קצת קמח, או לעבוד על משטח עבודה מקומח ולרדד.
      אני לרוב עושה את הבצק שלי דביק , ועובדת על משטחי עבודה מקומחים, כשהבצק דביק, הוא יוצא אוורירי יותר! אך דווקא במתכון הזה לא כיוונתי לכך.
      מקווה שעזרתי לך:)

כתיבת תגובה