לחמניות כוסמין

אני בטוח לא מגלה לאף אחד שבכוסמין יש סיבים תזונתיים!! כולנו ברובנו כבר יודעים, אבל תרשו לי להסביר אולי למי שעדיין לא כל-כך יודע את ההבדל שבין כוסמין מלא 100% לבין כוסמין לבן, לא כולם בכל זאת מודעים. מבחינת הערכים התזונתיים: כוסמין לבן הוא בדיוק כמו שתכינו מאפה או לחם מקמח לבן, זו פחמימה ריקה ואין בה שום ערך תזונתי, לעומת זאת בכוסמין מלא 100% יש ערכים תזונתיים והוא מלא בסיבים תזונתיים שהגוף שלנו זקוק לו. אני שומעת מהרבה אנשים ומכרים שכוסמין מלא מרגיש להם כבד וקשה להם איתו, והם משתמשים בכוסמין 80%, אז זה מצויין בהחלט! עדיין יש בו 80% מהסיבים התזונתיים של הכוסמין ורק 20% ממנו הוא קמח כוסמין לבן. ועכשיו שאתם קצת יודעים יותר על קמח כוסמין נעבור ללחמניות עצמן..
לחמניות כוסמין רכות וטעימות, אני מאוד אוהבת לפזר מעל הלחמניות שלי כל מיני תבלינים למיניהם לשדרוג הטעמים. הבאתי לכם כאן מספר רעיונות לפיזור מעל כל לחמנייה, ברור שהכל פתוח כיד הדמיון וכל אחד יכול לשנות ולשים מעל הלחמניות שלו את מה שהוא הכי אוהב, אז לכו תכינו, תפזרו ותתאהבו..
מרכיבים:
- 1 ק"ג קמח כוסמין מלא 100%
- 2 כפות שמרים יבשים
- כף מלח
- כף מייפל טיבעי
- 1/2 כוס שמן קנולה
- 4 כוסות מים פושרים
- 1 חלמון להברשה
- שומשום/פשתן/זעתר/קצח/קוואקר/גרעיני חמנייה או דלעת לפיזור
אופן ההכנה:
שמים קמח בקערה. יוצרים גומה במרכז הקמח שם מניחים את השמרים, מכסים חזרה עם הקמח.
מוסיפים מייפל, את המלח שמים בצד הקערה, (דואגים שהשמרים לא יבואו במגע עם המלח, אחרת זה פוגע בתפיחה).
מוסיפים מים ושמן ולשים הכל עד לבצק אחיד רך וגמיש. מכסים ומניחים לתפיחה למשך שעה.
מחלקים את הבצק ל-4 כדורים. כל כדור מחלקים לעוד 4 כדורים קטנים, סה”כ 16 כדורים – מתקבלים לנו 16 לחמניות.
מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים עוד 15 דקות.
מורחים מעל כל לחמנייה מחלמון הביצה ומפזרים מעל שומשום/קצח/זעתר וכל מה שאוהבים.
מכניסים לתנור ואופים בחום בינוני, 180 מעלות, למשך 30-35 דקות, עד שהלחמניות מקבלות גוון חום זהוב.