לזניה

יש לכם דפי לזניה בבית? אם כן מצויין! ואם לא אז רוצו מהר לקנות!! כי המתכון הבא שאני מביאה לכם כאן בהחלט קל ומהיר הכנה, ומה יותר כיף מלהכין ארוחה טעימה וקצת יוצאת מן הכלל כשיש לכם בידיים מתכון קל ומהיר הכנה.

במתכון שלי אני כן מעדיפה לבשל את דפי הלזניה למרות שיש חברות שיכתבו לכם על גבי האריזה שאין צורך בבישול הלזניה לפני הכנתה. אני כן אבשל אותה לפני ואסביר לכם גם למה, כיוון שלמרות שהיא תתבשל כבר באפייה עקב הרוטב שעליה, אבל תמיד ושוב אני מדגישה שתמיד הלזניה כן תתייבש מעט בדפנות, בזמן האפייה היא מתרככת ומתבשלת במרכזה אודות לרוטב, אך הדפנות המבצבצות החוצה תמיד יתייבשו בזמן האפייה, או לא ייאפו כראוי כי הם באות עם מגע של אוויר. אלא אם כן תגידו לי שתכינו כמות גדולה של רוטב, אבל אני כבר מעדכנת אתכם שתצטרכו להצטייד בהרבה רסק עגבניות וכמות די מכובדת של גבינה צהובה על מנת שתצליחו לכסות היטב את כל הלזניה. ותאמינו לי שכבר במתכון שלי ממש לא התקמצנתי בכמות הרוטב שאנחנו הולכים להכין:)

אז בהחלט שזה לא כזה מסובך, תכינו את הדפים ויאללה בואו נתחיל.

 

המרכיבים:

לרוטב:

אופן ההכנה:

מרתיחים מים בסיר גדול, מבשלים את דפי הלזניה, שימו לב יש לבשל כל 4 דפים בכל פעם, אם שמים כמות גדולה של דפים הן נדבקות אחת לשנייה לכן יש לבשל קצת בכל פעם, זה לא לוקח הרבה זמן כל 4 דפים מתבשלים תוך 2 דק’, יש לשים לב ולהוציא בזמן.

משמנים תבנית אפייה מלבנית גדולה  בחמאה המומסת (ניתן להשתמש בתבנית חד פעמית).

בינתיים תוך כדי שאנו מבשלים את דפי הלזניה אפשר להתחיל בהכנת הרוטב. מערבבים בקערה את רסק העגבניות, השום הכתוש, שמן הזית, המים והתבלינים.

מורחים על התבנית 2 כפות מרוטב העגבניות ומכסים בשכבה אחידה של דפי לזניה, מורחים מעל שכבת דפי הלזניה כ-1/4 מכמות הרוטב ומפזרים מעל כ-1/4 מכמות הגבינות.

חוזרים על הנחת השכבות: מכסים בשכבה שניה של דפי לזניה, מורחים מעל 1/4 מכמות רוטב העגבניות  ומעל זורים שוב מהגבינות. וכך הלאה עד שאנו מקבלים 4 שכבות של לזניה ולבסוף מעל שמים את ה-1/4 האחרון הנותר מהרוטב והגבינות.

מחממים תנור לחום 180 מעלות ואופים את הלזניה במשך כ-35 דקות. מגישים חם.

אהבתם, אשמח אם תשתפו את המתכון בפייסבוק, ואל תשכחו לתייג אותי לילך טייב

Share on facebook
פייסבוק
Share on whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה