גלילות תפוחים מבצק שמרים

מה יותר כיף מלשבת עם כוס שתיה חמה וגלילה במילוי תפוחים, במיוחד בימים קרירים שכאלה כשהגשם בחוץ ממטיר לנו בחזקה על הגגות והחלונות, בבית נעים וחמים וניחוחות של אפיה עולים באוויר, אין יותר תענוג מזה, ועוד יותר תענוג איך שזה מזכיר לי ימים יפים מילדותי, כשהייתי מתקרבלת לי בתוך סמיכה עם כוס חלב חם ומאפה טעים שאמא הכינה לי
למתכון שאני מביאה בפניכם דרוש זמן הכנה מראש, יש להכין את הבצק יום קודם, וביום שאחרי מרדדים שוב ונותנים מנוחה נוספת של שעתיים, נכון שהמתכון קצת מורכב ודורש יותר זמן מכל מתכון אחר, אך אם תלכו ממש לפי הכללים תקבלו בצק שמרים משובח, ובסופו של דבר זה שווה את כל זמן ההשקעה, אתם תיווכחו לדעת אחרי שתטעמו 😊
אז יאללה מתחילים?
לבצק:
- 4 כוסות קמח כוסמין 80%
- 1 כף גדושה שמרים יבשים
- 4 כפות סוויטאנגו/ארתריטול
- 1/4 כפית מלח
- 3 כפות מלאות שמן קוקוס (לא מומס)
- 2 חלמונים
- 3/4 כוס חלב שקדים פושר
להברשה:
- 1 ביצה טרופה
- 1 כף חלב שקדים
למלית:
- 8-10 יחידות תפוחי עץ (גרני-סמית), קלופים ומגוררים גס
- 100 גרם צימוקים
- 150 גרם אגוזים קצוצים
- 4 כפות סוויטאנגו/ארתריטול
- 1 כפית קינמון
- כוס ריבת משמש
למריחת הבצק:
- מעט שמן
- כף מלאה שמן קוקוס (לא מומס)
אופן ההכנה:
מכינים את הבצק יום לפני האפייה: שמים בקערה את כל מרכיבי הבצק, ולשים לבצק חלק ואחיד. מחלקים את הבצק ל-4 כדורים, מורחים כל כדור במעט שמן, עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר למשך לילה.
מרדדים כל כדור לעלה מלבני, ומורחים בשמן קוקוס לאחר שהמסנו אותו. מקפלים לצורת מעטפה, עוטפים בניילון נצמד, ושומרים במקרר לשעתיים.
הכנת המלית: מערבבים בקערה את כל מרכיבי המלית, פרט לריבת המישמש.
מחממים תנור לחום בינוני, 180 מעלות. מרדדים כל מעטפת בצק לעלה מלבני. מורחים את העלה במעט ריבת משמשים, ומניחים עליו רבע מהמלית. מגלגלים לגלילה, מהדקים את הקצוות, ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
מערבבים את הביצה הטרופה עם החלב, ומברישים את הגלילות בתערובת. אופים כ-45 דקות, עד שהגלילות מזהיבות