לחמניות אצבע כוסמין בציפוי גרעינים

לחמניות האלה מלאים בסיבים תזונתיים, כי יש בהם גם את הסיבים התזונתיים של הכוסמין עצמו, במתכון זה השתמשתי בקמח כוסמין מלא 100%, ויש בהם את הגרעינים שבציפוי שאף בהם ערכים תזונתיים משל עצמם. הציפוי מכיל: גרעיני חמנייה, גרעיני דלעת, שומשום, זרעי פשתן ושיבולת שועל.
הלחמניות לא רק יפות במראה אלה טעימות מאוד, כך שגם הילדים אוהבים אותם, וזו סיבה מצויינת בשבילנו להכין להם אותם, כך אנו יודעים ושמחים שאכלו משהוא בריא ומזין וגם נהננו ממנו. המתכון לא מסובך כלל, מכינים את צורת האצבע בדרך פשוטה וקלה מאוד, צירפתי לכם סרטון קטן בסוף המתכון, בו תוכלו לצפות איך עושים את הצורה והציפוי, אז תהנו מהמתכון ולכו להכין אתם בהחלט תופתעו לראות כמה שהילדים אוהבים..

מרכיבים:
- 1 ק"ג קמח כוסמין מלא 100%
- 2 כפות שמרים יבשים
- כף מלח
- כף מייפל טיבעי
- 1/2 כוס שמן קנולה
- 4 כוסות מים פושרים
ציפוי:
- 2 כפות זרעי פשתן
- 2 כפות שומשום
- 2 כפות גרעיני חמניה
- 2 כפות גרעיני דלעת
- 2 כפות שיבולת שועל
- קערה קטנה עם מים
אופן ההכנה:
שמים קמח בקערה. יוצרים גומה במרכז הקמח שם מניחים את השמרים, מכסים חזרה עם הקמח.
מוסיפים מייפל, את המלח שמים בצד הקערה, (דואגים שהשמרים לא יבואו במגע עם המלח, אחרת זה פוגע בתפיחה).
מוסיפים מים ושמן ולשים הכל עד לבצק אחיד רך וגמיש. מכסים ומניחים לתפיחה למשך שעה.
מחלקים את הבצק ל-4 כדורים. כל כדור מחלקים לעוד 4 כדורים קטנים, סה”כ 16 כדורים – מתקבלים לנו 16 לחמניות.
כל כדור מרדדים לצורת פיתה ומגלגלים את הפיתה כמו רולדה קטנה. כך עושים עם כל כדורי הבצק. כל רולדה כזו שהתקבלה לנו היא בעצם לחמניית אצבע.
ממלאים קערה קטנה במים, בקערה שנייה שמים את כל הגרעינים של הציפוי ומערבבים היטב.
בתוך הקערה עם המים טובלים כל לחמנייה ומיד טובלים ומגלגלים בגרעינים שיצפו את הלחמנייה כולה.
במגש של התנור מניחים נייר אפייה ועל הנייר מסדרים יפה את כל הלחמניות המצופות, דואגים להשאיר רווח בין לחמנייה ללחמנייה, בכדי שלאחר התפיחה לא ידבקו אחת לשנייה. מניחים בצד את המגש עם הלחמניות לתפיחה של 20 דקות.
בינתיים מחממים תנור לחום בינוני, 170 מעלות.
לאחר שהלחמניות תפחו מכניסים לתנור ואופים במשך כ-30 דקות, עד שהלחמניות מקבלות גוון חום זהוב.

מה יקרה אם השמן קנולה יוחלף בשמן זית?
עשיתי את המתכון לפי ההוראות אבל שיטחתי עם מערוך ממש דק ואז גלגלתי, ואז ראיתי את הוידאו והבנתי שיכול להיות שהגזמתי. מה יהיה האפקט לדעתך? תודה רבה!
היי תום
אין שום בעיה בהחלפת השמן משמן קנולה לשמן זית, זה רק עניין של טעם
ואני חושבת שגם בלרדד דק יותר לא אמורה להיות בעיה, אשמח לשמוע איך יצא לך בסוף?
עכשיו בתנור מקווה שיצא טוב חלק מילאתי עם סלט טונה
מהמם בהצלחה!
את פשוט מדהימה, המון המון תודה על מתכונים בריאים וטעימים.
ברכה והמון הצלחה לך
נעמי
תודה יקרה:)