קרם ברולה

קרם ברולה הוא קינוח צרפתי פופולארי, זהו בעצם קרם בטעם וניל פשוט ממספר מרכיבים בודדים, הוא קל מאוד להכנה וטעים במיוחד. רוב המתכונים הנפוצים ברשת מביאים אותו כקינוח חלבי ואחד המרכיבים ההעיקריים שבו היא השמנת המתוקה. אני החלטתי לנסות ולהפוך את המתכון למתכון בריא ללא תוספת סוכר וגם בגירסת הפרווה. אז יצאתי לדרך, ומה באמת היה יכול להחליף פה את השמנת המתוקה למרכיב שהוא בריא ויהפוך לפרווה ועדיין תישאר בו הקרמיות, הרי כך שמו של הקינוח, “קרם ברולה”. אז כמובן ישר קפץ לי לראש המרכיב שתמיד מחליף לי את השמנת המתוקה ברוב המתכונים הבריאים שלי והוא מי אם לא ה”קרם קוקוס”, השילוב של קרם הקוקוס במתכון הזה נתן לי פה איזה תאץ’ חדש, שילוב של טעם קוקוסי עדין עם הטעם הונילי, תשמעו יצא קינוח מושלם!! אז יש לכם פה מתכון פרווה ללא תוספת סוכר ובריא לחלוטין, מ-5 מרכיבים בלבד, קל ופשוט להכנה, אז קדימה צאו לדרך..

מרכיבים:
- חצי קופסה של קרם קוקוס (200 גרם)
- 1 מקל וניל
- 4 כפות סוויטאנגו/ארתריטול
- 5 חלמונים
- מעט מייפל טיבעי/ סילאן טיבעי לזיגוג
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-140 מעלות.
חוצים את מקל הווניל לאורכו ומוציאים את הגרגרים.
מחממים קרם קוקוס עם 2 כפות סוויטאנגו/ארתריטול וגרגרי מקל הווניל, עד שמגיע לסף רתיחה ולא יותר.
בינתיים מערבבים במטרפה בקערה נפרדת את החלמונים עם 2 כפות הסוויטאנגו/ארתריטול הנוספים.
יוצקים את הקרם שהרתחנו בזילוף עדין ואיטי אל החלמונים תוך כדי ערבוב. מסננים את התערובת ויוצקים לכלים מתאימים.
מניחים את כל הכלים בתבנית גדולה, מכניסים לתוך התנור ושופכים לתבנית הגדולה מים עד לחצי הגובה של הכלים.
אופים כ-30 דקות ומצננים היטב.
לפני ההגשה מזגגים מייפל/סילאן טיבעי מעל הקרם ומקרמלים אותו בעזרת מבער (ברנר).