פס בצק שקדים עם קצפת ופירות העונה

זוהי עוגה סופר קלה להכנה, אם צצו לכם אורחים משום מקום, אז זו בדיוק העוגה שתוכלו להכין להם בקלי קלות, ללא הרבה זמן הכנה, ממש תוך 20 דקות ויש לכם עוגה טעימה ויפה להגשה והכי חשוב בריאה. היא ללא תוספת סוכר וללא גלוטן. הבצק הוא בצק שקדים פריך מקמח שקדים בלבד. תוכלו להכין מהבצק הזה גם את עוגות המספרים המפורסמות, כן בהחלט עוגת מספרים בגירסה בריאה, למה לא בעצם? אני כבר הכנתי לאירוע פרטי שלי מאותו בצק עוגת טבעת לאירוסין, יצא טעים ומושלם וכולם נשארו עם פה פעור ולא האמינו שהיא עוגה בריאה, הכל אפשר רק אם נרצה…

 במתכון השתמשתי עם פודינג וניל ללא תוספת סוכר של חברת טוסו, נכון שהוא קצת יקר אבל אני מאוד אוהבת אותו, כיוון שרמת המתיקות שבו די גבוהה ואם משתמשים בו אין צורך להוסיף ממתיק לקרם, הפודינג של טוסו גם מייצב הכי טוב את הקצפות/הקרמים שעשויות מגבינה, יש פודינג נוסף שלפעמים אני משתמשת בו והוא של חברת Kahan’s, הוא חצי במחיר מהפודינג טוסו, הוא גם די טוב אבל פחות מתוק ואם אתם רוצים להשתמש בו תוסיפו כ-3 כפות ממתיק (סוויטאנגו/ארתריטול) לקרם/קצפת שלכם.

לבצק שקדים פריך:

לקרם גבינה קצפתי:

לפירות:

אופן ההכנה:

הכנת הבצק : לערבב יחד את כל המרכיבים עד לאיחוד ולקבלת בצק רך ונוח לעבודה.
לחלק ל-2 כדורים ולשטח כל כדור בצק בתבנית אינגליש קייק חד פעמי נפרדת.
לאפות בחום בינוני, 180 מעלות, במשך כ-20 דק׳ עד שהבצק מזהיב מעט.
הכנת הקרם גבינה: להקציף  תחילה את הקרם קוקוס להוסיף את הפודינג והגבינה ולהמשיך להקציף עד לקבלת קצפת יציבה.
מעבירים את הקצפת לשקית זילוף עם צנטר כוכב.
לאחר שהבצק של העוגה התקרר די מספיק, מזליפים מעל שכבה אחת של העוגה כוכבים של קצפת, מניחים שכבת בצק שנייה ומזליפים כוכבי קצפת גם עליה.
חותכים מפירות העונה ומניחים על העוגה בצורה יפה ומסודרת.

אהבתם, אשמח אם תשתפו את המתכון בפייסבוק, ואל תשכחו לתייג אותי לילך טייב

Share on facebook
פייסבוק
Share on whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה