עוגת מוס לוטוס ללא גלוטן וללא סוכר

גבינה ולוטוס הם שילוב טעמים מטורף, מי לא אוהב שיקום ויאמר, אני לא חושבת שנמצא אחד כזה בנינו, עוגה טעימה ובין המבוקשות שרצות ברשת, צדקתי? בכל זאת אני חושבת שכן..

אז הבת המתוקה שלי שירה, שאוהבת לאפות דברים נפלאים לא פחות יפים וטעימים מאמא שלה, הנה אתם רואים בעצמכם, מעשה ידיה!! היא פשוט החליטה לקום וקדימה למשימה והחלה להכין לנו עוגת מוס גבינה עם לוטוס, כמובן שבגרסה הבריאה:) אז גם אני נרתמתי למשימה, הרי צריך לעזור פה ולייעץ באיזה מרכיבים צריך להשתמש בכדי לקבל עוגה מושלמת, בכל זאת היא נערה, אבל מבטיחה לכם אני רק עזרתי לה להרכיב מתכון והיא יצאה כולה חדורה למשימתה, והרי לכם עוגה סופר קלילה להכנה, צרפו גם אתם את הילדים לחוויה.

קרדיט למירב סהר האלופה! על מתכון מנצח בשיטת אורח חיים בריאים שלה, אני שדרגתי את המתכון כמובן לפי הניסיון הקונדיטורי שלי, וכמובן למי שעדיין לא מכירה את מירב והשיטה ממליצה לכן בחום! חפשו אותה בגוגל ובפייסבוק. בהצלחה!!

לבסיס ולפירורים:

למוס גבינה:

לציפוי:

אופן ההכה:

מערבבים יחד את כל מרכיבי הבסיס, משטיחים על תבנית של תנור מרופדת בנייר אפייה.
מכניסים לתנור ואופים בחום בינוני, 180 מעלות, למשך 25 דקות, עד שמזהיב יפה. 

מצננים את הבסיס, בעזרת רינג קורצים חלק מהתבנית לעיגול בגודל הרצוי לנו, לא מידי גדול תשאירו כמות נחמדה גם לפירורים. את הרינג עוטפים בנייר כסף, שתהיה לנו תחתית לעוגה, מניחים בזהירות בתוך הרינג את העיגול שחתכנו שלא יתפרק, ששמים בצד עד להרכבה. את מה שנשאר לנו בתבנית מפוררים היטב או טוחנים לפירורים דקים.

הכנת מוס גבינה לוטוס: ממיסים 100 גרם ריבת חלב במיקרו בפולסים של 30 שניות, עד שמתקבל קרם נוזלי, ממיסים את הג’לטין במיקרו במשך 15 שניות למצב נוזלי. בתוך קערה מיקסר שמים את גבינת השמנת, השמנת 9%, יחד עם ריבת החלב המומס ומערבלים יחד היטב עד לאיחוד, מוסיפים את הפודינג וניל מקציפים במהירות בינונית-גבוהה, תוך כדי ההקצפה מוזגים את הג’לטין בזרם דק ובעדינות, ממשיכים בהקצפה עד שמתקבלת לנו קרם/קצפת יציבה. 

יוצקים את הקרם מעל בסיס הלוטוס שבתבנית הרינג, מכניסים להקפאה של שעתיים לפחות.

לציפוי: ממיסים מעט את ריבת החלב במיקרו במשך כ-30 שניות, מוסיפים את המייפל ומערבבים היטב, (אפשר לשים גם את ריבת החלב בתוך שקית זילוף ולהניח את השקית בתוך כלי עמוק עם מים רותחים, זו גם שיטה להמסה). מזליפים מעל העוגה את הממרח בטיפטופים או משטיחים בצורה אחידה (מוזגים במרכז העוגה ומטלטלים/מטים את העוגה מעט ונותנים לממרח להתפרס על העוגה באופן שווה לכל הכיוונים). מפזרים מעל את הפירורים הטחונים לקישוט. 

אהבתם, אשמח אם תשתפו את המתכון בפייסבוק ובאינסטגראם, ואל תשכחו לתייג אותי לילך טייב

Share on facebook
פייסבוק
Share on whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה