עוגת שוקולד נימוחה

עוגת שוקולד נימוחה ורכה, מרקם ספוגי ואוורירי מאוד! ממש טעימה ומרשימה לשולחן חג. מתאימה מאוד להכנה בחג הפסח וכמובן לכל ימות השנה. ניתן להכין אותה גם ללא קטניות לנוהגים לא לאכול קטניות בפסח. אני אתן במתכון את שתי האופציות להכנה. 

העוגה טעימה מאוד מאוד! מתחסלת ברגע, וכל בני המשפחה נהנים ממנה ומבקשים להכין אותה שוב ושוב. אז תהנו מהכנה קלה ותתענגו על טעמה:)

מרכיבים:

לציפוי שוקולד:

לקישוט:

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.
מקציפים 6 חלבונים עם קורט מלח למקצפת יציבה, מוסיפים 2 כפות מייפל (או דבש או סילאן) ומממשיכים להקציף עוד 2 דקות. מוסיפים את החלמונים וממשיכים בהקצפה להמשך תפיחה יפה. מוסיפים את 2 כפות השמן וממשיכים להקציף, מוסיפים 2 כפות נס קפה מגולען ו-2 כפות קקאו וממשיכים בהקצפה. לבנתיים ממיסים את השוקולד המריר- 200 גרם, מוסיפים לקציפה ומממשיכים בהקצפה, ולבסוף מוסיפים כוס קוקוס או קמח תפו”א ואבקת אפייה, מנמיכים מהירות ומקציפים עוד קצת.

מסדרים בתבנית אפיה עגולה קפיצית נייר אפייה ויוצקים לתוך התבנית את העיסה, מכניסים לתנור ואופים למשך כ-25 דקות, עד שהעוגה מוכנה וקיסם שננעץ בתוכה יוצא יבש.
מוציאים מהתנור ומצננים.
לציפוי: ממיסים 200גרם שוקולד נוספים עם 2 כפות קרם קוקוס מלאות. יוצקים מעל העוגה ומקשטים בשבבי קוקוס.

לציפוי ללא קטניות: שמים את כל המרכיבים בקערית ומערבבים היטב לקבלת קרם שוקולדי ומצפים את העוגה.
תהנו😋😋 

אהבתם, אשמח אם תשתפו את המתכון בפייסבוק, ואל תשכחו לתייג אותי לילך טייב

Share on facebook
פייסבוק
Share on whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה