חביתיות מצה

חביתיות/לביבות מצה, איך שתקראו להן זו בלילת ביצים ושברי מצה שניתן להוסיף לה תוספות שאוהבים וזה יוצא טעים ומשביע מאוד! זזו תוספת שהולכת איתנו לכל מקום במהלך חול המועד, ומלווה כל סעודה ומאכל. ניתן להוסיף לצד תבשילים למינהם או סתם כך למרוח עליהם משהו או/ו בתוספת של גבינה צהובה או מלוחה. זה בא והולך עם הכל! פשוט הכל!! ניתן להוסיף אותם כתחליף ללחם לארוחה, קל להכנה ומשביע מאוד! ממליצה לכן להכיר את המתכון ולאמץ אותו מעתה:)

מרכיבים:

תוספות (אופציה)

אופן ההכנה:

 

שוברים את המצות לתוך סיר עם חורים (או מסננת). מרטיבים עם מים טוב, נותנים למים לרדת דרך החורים של הסיר/המסננת. מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים ביצים, פטרוזיליה, תבלינים ואת התוספת אותה בחרנו. מערבבים הכל יחד היטב.

מחממים 2 כפות שמן במחבת, ובעזרת כף הגשה גדולה, לוקחים מן התערובת ויוצקים למחבת. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה טובה, מניחים על מגש מרופד בנייר סופג.
מגישים עם סלטים מבושלים או טריים או לצד ירקות טריים. טעים בטירוף, מבטיחה שלא יישארו אפילו פירורים.

אהבתם, אשמח אם תשתפו את המתכון בפייסבוק, ואל תשכחו לתייג אותי לילך טייב

Share on facebook
פייסבוק
Share on whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה