מרק חרירה

מרק חרירה הוא אחד המרקים המפורסמים ביותר במטבח המרוקאי. אני שגדלתי בבית מרוקאי פשוט חייתי וגדלתי על המרק הזה. אחד המרקים הטעימים והמבוקשים ביותר בכלל בעם ישראל. המתכון הטעים והאהוב ביותר שלמדתי להכין מאימי היקרה שלמדה מסבתא האהובה. ובכלל בימים קרים של חורף הכי כייף להתענג עליו.

קבלו מתכון קל ופשוט להכנה, ניתן להוסיף למתכון זה אטריות ולשבח אותו עוד יותר ובכך בעצם מרק זה הופך למרק משביע יותר.

תהנו לכם גם מההכנה וגם מהטעם המשובח!!!

מרכיבים:

אופן ההכנה:

    • בתוך סיר גדול שמים עגבניות חתוכות לקוביות, בצלים קצוצים, את הסלרי הקצוץ והפטרוזיליה הקצוצה, מוסיפים שמן, מערבבים הכל יחד ומטגנים כ-10 דקות, מערבבים מידי פעם.

    • מוסיפים רסק עגבניות, פפריקה, מלח ופלפל שחור ושאר התבלינים, מערבבים, מטגנים עוד 2 דקות.

    • מוסיפים מים עד 3/4 מגובה הסיר, מבשלים על האש עד שהמרק רותח. מוסיפים את העדשים והחומוס ומבשלים במשך חצי שעה נוספת. בודקים אם העדשים והחומוס רכים, אם לא מבשלים עוד קצת עד שהם מתרככים. ניתן להוסיף בשלב הזה את האטריות וממשיכים לבשל עד לריכוך. מוסיפים את הכוס קורנפלור המהול במים לסיר ומערבבים. נותנים לזה עוד כמה דקות עד שמסמיך מעט.

    • מגישים חם טעים ונעים:)

אהבתם, אשמח אם תשתפו את המתכון בפייסבוק, ואל תשכחו לתייג אותי לילך טייב

Share on facebook
פייסבוק
Share on whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה