סילקא (מהסימנים)

סילקא הוא אחד מהסימנים שאנו מברכים עליהם בראש השנה, הברכה- “יהי רצון… שיסתלקו מעלינו כל שונאינו ויתמו כל אויבינו ומבקשי רעתנו”

סילקא – עלי סלק שמכינים אותם מתוקים כיאה לחג זה, שנתברך בשנה טובה ומתוקה!

את הסימן הזה ראיתי לראשונה, לפני כ-23 שנה לאחר חזרתי בתשובה, התארחתי אצל משפחה מקסימה בירושלים בחג זה שהגישו את הסימן הזה על שולחנם, ומאז כל כך התאהבתי בו. במקור מכינים אותו מטוגן (ממש כמו שמטגנים שניצלים, עם בלילת ביצה וקמח), אבל עם השנים כשהפכתי את המטבח שלי לבריא, החלטתי שלא פוסחים גם על המתכון הזה ושדרגתי אותו למתכון בריא כך שימשיך ללוות אותנו בכל שנה בחג זה.

ואיך בעצם עשיתי זאת? פשוט וקל – במקום לטגן בשמן עמוק שמים במכשיר לטיגון חופשי, ויש כמה סוגים טובים בשוק של מכשיר זה: איירפרי, נוטריפרי ולי יש את מכשיר הנורמנדפרי.

והכי כייף שהילדים מאוד אוהבים את הסימן הזה:)

 

מרכיבים:

אופן ההכנה:

שותפים היטב את עלי הסלק ומניחים בצד ליבוש.

בתוך קערה בינונית טורפים את הביצים. בקערה נוספת שמים את הקמח.
לוקחים עלה, עם העלים גדולים מידי, ניתן לחתוך אותם לחתיכות קטנות יותר, לפי הגודל הרצוי, מניחים כל עלה בבלילת הביצים ואחר כך מעבירים לקמח, מצפים היטב את העלה בקמח מכל צדדיו.
מצפים את התבנית/הסיר שבתוך מכשיר הטיגון החופשי בנייר אפייה, מברישים את נייר האפייה במעט שמן זית, מניחים מספר עלים בתבנית/הסיר ומברישים שוב מעל העלים בעוד קצת שמן.
אופים במשך 7 דק’ וזה מוכן:)
בגלל שהסיר טיגון קטן אנחנו מטגנים/אופים כמספר הפעמים שיש צורך.
בהצלחה!!
 

אהבתם, אשמח אם תשתפו את המתכון בפייסבוק, ואל תשכחו לתייג אותי לילך טייב

Share on facebook
פייסבוק
Share on whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה