סילקא (מהסימנים)

סילקא הוא אחד מהסימנים שאנו מברכים עליהם בראש השנה, הברכה- “יהי רצון… שיסתלקו מעלינו כל שונאינו ויתמו כל אויבינו ומבקשי רעתנו”
סילקא – עלי סלק שמכינים אותם מתוקים כיאה לחג זה, שנתברך בשנה טובה ומתוקה!
את הסימן הזה ראיתי לראשונה, לפני כ-23 שנה לאחר חזרתי בתשובה, התארחתי אצל משפחה מקסימה בירושלים בחג זה שהגישו את הסימן הזה על שולחנם, ומאז כל כך התאהבתי בו. במקור מכינים אותו מטוגן (ממש כמו שמטגנים שניצלים, עם בלילת ביצה וקמח), אבל עם השנים כשהפכתי את המטבח שלי לבריא, החלטתי שלא פוסחים גם על המתכון הזה ושדרגתי אותו למתכון בריא כך שימשיך ללוות אותנו בכל שנה בחג זה.
ואיך בעצם עשיתי זאת? פשוט וקל – במקום לטגן בשמן עמוק שמים במכשיר לטיגון חופשי, ויש כמה סוגים טובים בשוק של מכשיר זה: איירפרי, נוטריפרי ולי יש את מכשיר הנורמנדפרי.
והכי כייף שהילדים מאוד אוהבים את הסימן הזה:)
מרכיבים:
- חבילה של עלי סלק
- 2-3 ביצים
- כוס וחצי קמח
- 2 כפות סוויטאנגו/ארתריטול
- 3 כפות דבש
- כוס מים
- מעט שמן זית להברשה
אופן ההכנה:
שותפים היטב את עלי הסלק ומניחים בצד ליבוש.

