מרק כתום

מרק כתום עשיר, בריא וטעים שלא תפסיקו להכין! זה אחד המרקים האהובים ביותר אצלינו על בני הבית. מרק שתוכלו להכין ממבחר ירקות כתומים שאתם מכירים ושיש לכם בבית.
המרק מאוד מתאים ליום חורפי, גשום וקריר שיחמם לכם את האוירה.

מרכיבים:
- 4 גזרים גדולים
- 2 בטטות גדולות
- 1 דלורית בינונית
- 3 קישואים שמנים גדולים
- 1 בצל גדול
- 4-5 שיני שום
- צרור עלי סלרי עם גבעול
- מעט שמן זית
- תיבול: כף כורכום, כף חוואז' למרק, כף אבקת שום, כפית אבקת בצל, קורט אגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה:
קולפים את הירקות, שוטפים ומניחים בסיר, קוצצים את הסלרי, את הבצל מחלקים לרבעים, השום קולפים ומכניסים הכל לסיר
ממלאים מים עד שלושת רבעי גובהה הסיר, שהמים יכסו מעט את הירקות
מביאים לרתיחה
מוסיפים שמן ותבלינים, מערבבים
מבשלים כשעה עד שהירקות מתרככים
מעבירים לבלנדר וטוחנים
לבריאות😋😋
ממלאים מים עד שלושת רבעי גובהה הסיר, שהמים יכסו מעט את הירקות
מביאים לרתיחה
מוסיפים שמן ותבלינים, מערבבים
מבשלים כשעה עד שהירקות מתרככים
מעבירים לבלנדר וטוחנים
לבריאות😋😋

אהבתם, אשמח אם תשתפו את המתכון בפייסבוק, ואל תשכחו לתייג אותי לילך טייב
Share on facebook
פייסבוק
Share on whatsapp
WhatsApp