עוגת אלף הדפים

עוגת שכבות מבצק פריך שקדים ללא גלוטן ובמילוי קרם טעים ללא סוכר. לעוגה הזו החלטתי לתת  את השם “עוגת אלף הדפים”, בגלל המראה שלה, היא עשויה שכבות של דפים וזה הזכיר לי את העוגה שמכינים מהבצק עלים, שאף היא נקראת כך בשמה “אלף הדפים” או “עוגת מלפיי” או “נפוליאון”, לעוגה הלא בריאה יש כמה כינויים, רק להבדיל זו העוגה עשויה מבצק פריך דק ובריא! אבל מה שכן, בטוחה שאתם הולכים להתאהב בא.

לשכבות הבצק:

למילוי:

לפיזור:

אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום בינוני, 180
בקערה אחת מערבבים קמחים, אבקת אפייה ומלח.
בקערה נפרדת מקציפים את הביצה עם ממתיק (ארתריטול/סוויטאנגו)
מוסיפים את רסק התפוחים והשמן קוקוס המומס ומערבבים לבלילה אחידה.
מוסיפים את הקמחים לבלילה ומערבבים בעדינות עד לקבלת בצק אחיד.
מרדדים את הבצק לעלה דק בצורה מלבנית, על נייר אפייה ואופים כ-15-20 דקות, עד שהבצק מזהיב ומצננים.
הכנת הקרם: 
מקציפים את כל מרכיבי הקרם לקרם יציב.
לאחר שהבצק התקרר, חותכים בעדינות לפסים ארוכים ושווים בגודלם, מורחים מעל כל פס שכבת קרם, וכך יוצרים שכבות עם כל פסי הבצק והקרם.
מעל שכבת הפס בצק האחרונה מפזרים אבקת ממתיק.
מכניסים לקירור להתייצבות של לפחות שעתיים.

אהבתם, אשמח אם תשתפו את המתכון בפייסבוק, ואל תשכחו לתייג אותי לילך טייב

Share on facebook
פייסבוק
Share on whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה