חטיף טופי ופצפוצים

המתכון הזה הוא אחד המתכונים המבוקשים והאהובים ביותר על ילדי, כמעט כל כמה שבתות מכינים אותו, החטיף הזה כל כך טעים שתמיד רוצים ממנו עוד ועוד וקשה מאוד לוותר עליו. גם לרוב האירועים שאני מכינה עוגות ופטיפורים ומעצבת להם את הבר החטיף הזה תמיד יככב. חטיף שאהוב על כולם וטעים לכולם.
אז את החטיף הזה תוכלו להכין סתם כך בשביל הכיף עם הילדים, שיהיה משהו טעים לילדים לנשנש או אפילו להתאים אותו למסיבת יום הולדת או כל מסיבה וחגיגה אחרת, העיצוב והצורה שלו תמיד גם יפה ונאה לכל חגיגה!
מבטחיה שתאהבו ותהנו ממנו מאוד, רק המראה מגרה, נכון? תודו!!
מרכיבים:
לשכבה א':
- 7 כוסות פצפוצי אורז
- 1/2 1 כוסות חמאת בוטנים טבעית
- 1 כוס דבש
- 300 גרם שוקולד מריר ללא סוכר
לשכבה ב':
- 450 גרם שוקולד לבן ללא סוכר
- 6-8 כפות חמאת בוטנים טבעית
לעיטור:
- 50 גרם שוקולד מריר ללא סוכר
- כף שמן
אופן ההכנה:
ממיסים בסיר כפול על אדים את השוקולד, חמאת הבוטנים והדבש. (מניחים סיר עם מים על אש בינונית ובתוכו שמים את המרכיבים להמסה). מוסיפים את פצפוצי האורז לתערובת השוקולד ומערבבים יחד היטב.
יוצקים לתוך תבנית אפייה אלומיניום גדולה, ומשטחים יפה באופן שווה על כל התבנית כולה.
ממיסים את השוקולד הלבן ומוסיפים את חמאת הבוטנים, מערבבים היטב. יוצקים על שכבת הפיצפוצים, ומחליקים יפה.
לעיטור: ממיסים 50 גר’ שוקולד מריר, מוסיפים כף שמן ומערבבים היטב עד לאיחוד. מעבירים לתוך שקית אוכל קטנה, עושים חור פיצי בקצה אחד של השקית ומזליפים פסים אלכסוניים משני הכיוונים של התבנית (מתקבל מעין ציור של רשת). בעוד השוקולד הלבן לח ונוזלי לוקחים קיסם ועם הקיסם כביכול מציירים פסים לאורך פעם מלמעלה למטה ופעם מלמטה למעלה, כך לאורך כל התבנית, מתקבלים מעין עלים יפים.
מכניסים למקפיא למשך כשעה.
לאחר שעה מוציאים את התבנית מהמקפיא ומניחים כחצי שעה בצד, שיפשיר מעט..
חותכים בצורת ריבועים, מלבנים או מעויינים כמו שאני עשיתי. אפשרות נוספת ויפה; בעזרת קורצן בצורת פרח, קורצים פרחים מכל העוגה שהתקבלה לנו. מכל השאריות ניתן להכין כדורים יפים בשני צבעים (כמו שייש). (ראו תמונה של הפרחים למטה בסוף המתכון).
בהצלחה!!!
