פיצה לבנה מקמח כוסמין

והפעם משהו קצת שונה ומיוחד יותר מהפיצה הרגילה עם הרוטב המסורתי שאנחנו מכירים ואוהבים – פיצה לבנה – עם מבחר גבינות לבנות: מוצרלה, בולגרית ועוד. והפעם בחרתי גם לאפות אותה על אבן בתנור בדיוק כמו אפייה בטבון, ומבצק כוסמין, והיא לא מביישת כלל בטעם מפיצה רגילה העשויה מקמח לבן רגיל. מוזמנים לנסות ולהתאהב בפיצה טעימה ובסגנון קצת שונה וטעים בטירוף.

לבצק:

למילוי:

אופן ההכנה:

מניחים בתוך תנור אבן לאפייה. (ניתן להשיג בחנויות המתמחות במוצרי אפייה או בחנויות כלים, אני השגתי את שלי בחנות “נעמן”). מחממים תנור לגובהה חום מקסימאלי (כ-250 מעלות). 

בקערה שמים את הקמח, השמרים והמים ולשים עד להתגבשות וקבלת בצק, מוסיפים את המלח ולשים עוד קצת עד אשר המלח נטמע היטב בבצק ומתקבל לנו בצק רך וגמיש. מכסים את הבצק ומניחים בצד לתפיחה של כחצי שעה.

מחלקים את הבצק ל-4 כדורים, מכסים ונותנים לזה לתפוח עוד כשעה.

על משטח עבודה מקומח מעט פותחים את הכדורים ומרדדים לעלה עגול ומקפלים מעט את השוליים שיהיו גבוהות במקצת.

מוסיפים מעל בנדיבות מתערובת הגבינות ומכניסים לתנור. מניחים על נייר אפייה וישירות על האבן החמה.

אופים עד להזהבה. זהירות יש לשים לב זה נאפה מאוד מהר, לבדוק כבר אחרי 10-12 דקות, אם נראה מוכן יש להוציא מיד מהתנור, זה עלול להישרף די מהר.

אהבתם, אשמח אם תשתפו את המתכון בפייסבוק, ואל תשכחו לתייג אותי לילך טייב

Share on facebook
פייסבוק
Share on whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה