עוגת טירמיסו

מתכון מנצח לעוגה מנצחת!! את עוגת הטירמיסו כולנו מכירים. טעמי הקפה בשילוב עוגת הקרם גבינה הקצפתי. ואכן החלטתי להכין אותה במראה חגיגי שיתאים גם לשולחן חג השבועות. אך הפעם החלטתי במתכון הזה להכין את הביסקוטים בעצמי, אז הכנתי לכם בנוסף מתכון לביסקוטים בהכנה ביתית שישדרגו לכם את העוגה באופן משמעותי, כמובן שאם בכל זאת עדיין תרצו להכין את העוגה עם הביסקוטים המקוריים המוכנים שקונים בסופר זה אפשרי בהחלט, את זה אני משאירה לשיקולכם.. רק שבכל זאת כן תצטרכו להכין את המתכון של הביסקוטים כי הוא משמש גם לבסיס של העוגה רק תפחיתו לחצי מהכמות הרשומה לכם ברכיבים, ותאפו ישר בתוך הרינג העטוף היטב בנייר כסף, אתם כבר תבינו למה אני מתכוונת לאחר שתקראו את כל המתכון. אז מאחלת לכם המון הצלחה והנאה מכל ביס וטעימה💞

לעוגת הבסיס ובעצם גם לביסקוטים:

לרוטב קפה:

למוס קרם גבינה:

לפיזור:

אופן ההכנה:

לעוגת הבסיס: מחממים תנור לחום בינוני, 180 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.

מפרידים ביצים, מוסיפים חצי מכמות הממתיק שלנו לחלמונים ומקציפים יחד עד שמתקבלת קציפה תפוחה ובהירה יותר. מערבבים פנימה את קמח השקדים, הפודינג, אבקת האפייה ותמצית הווניל. 
בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם הממתיק הנותר עד שמתקבל קצף יציב.
מאחדים בין שני המקצפות של החלמונים והחלבונים ומערבבים אותם יחד בעדינות בצורת מעטפת עד אשר מתקבלת תערובת אחידה.
שופכים את התערובת לתבנית אפייה של תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 20-25 דקות, עד שהעוגה יציבה וקפיצית. מוציאים את העוגה מהתנור ונותנים לה  להתקרר בתבנית.
העוגה תתקשה מעט באוויר ותקבל את הפריכות של הביסקוטים המוכרים לנו. 
לוקחים רינג בגודל 20 ס”מ מניחים על חלק מהעוגה ואיתו בעצם קורצים עיגול שישמש לנו לבסיס של העוגה. 
כל מה שנשאר מהעוגה יהיה לביסקוטים שלנו להמשך הרכבת העוגה. 
לביסקוטים: חיתכו את יתרת העוגה שאפינו לרצועות באורך של אצבע ובעובי של כ-2 ס”מ. שימרו בצד עד להרכבת העוגה.
כעת עטפו את הרינג בנייר כסף, הניחו בפנים את הבסיס העגול שחתכנו מהעוגה, שימרו בצד עד להרכבה.

הכינו את רוטב הקפה: מערבבים קפה ומייפל במים לקבלת רוטב קפה.

למוס קרם גבינה: מקציפים גבינה עם פודינג ווניל, קרם קוקוס ואבקת הממתיק וכ-4 כפות מרוטב הקפה לקבלת קרם אוורירי.

הרכבת העוגה: מרטיבים את בסיס העוגה שנמצא בתוך הרינג עם רוטב הקפה, ניתן להיעזר בכף ולפזר מעט כל פעם עד שמרטיבים את כל הבסיס. אל תבזבזו את כל הרוטב אנחנו אמורים להשתמש בו גם להרטבת הביסקוטים, אל דאגה יוצאת כמות של רוטב מספקת.

מחלקים את קרם הגבינה ל-3. על הבסיס שהרטבנו מורחים 1/3 מקרם הגבינה באופן שווה ואחיד. מסדרים שכבה של ביסקוטים ספוגים ברוטב הקפה מעל שכבת הקרם הראשונה. ניתן להרטיב את הביסקוטים באותה שיטה עם הכף. אם תטבלו אותן הן עלולות להתפרק לכם, אני ממליצה רק להרטיב בעזרת הכף.

יוצקים 1/3 נוסף של קרם גבינה מעל שכבת הביסקוטים ומורחים בצורה אחידה ושווה. את ה-1/3 הנותר והאחרון שנישאר מקרם הגבינה מעבירים לשקית זילוף, חותכים חור בינוני מהשפיץ של השקית למטה ומזליפים מעין טיפות מעל כל הקרם שמרחנו.

מפזרים אבקת קקאו מלמעלה באופן אחיד ושווה.

שומרים את העוגה במקרר.

  •  

תוכלו להכין את העוגה הזו גם בכל צורה שתבחרו, לא חייבים להתקבע דווקא על הצורה העגולה:)

אהבתם, אשמח אם תשתפו את המתכון בפייסבוק, ואל תשכחו לתייג אותי לילך טייב

Share on facebook
פייסבוק
Share on whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה