רולדת שקדים במילוי קרם גבינה וניל

שילוב הטעמים המופלא הזה של שקדים עם גבינה נותן פה את הטעם המיוחד לעוגה זו, את קרם הגבינה בעוגה זו בחרתי לעשות הפעם בטעם וניל שיהיה משהו מעניין יותר מאשר טעם של עוגת גבינה רגילה ובתוספת השקדים המקורמלים ביחד זו שלמות לפשוטה! אין לי ספק שתתאהבו בעוגה הזו, גם בגלל המראה היפה שלה וגם כי היא טעימה ומיוחדת וכמובן שהיא ללא סוכר וללא גלוטן, ככה שלא יהיו לכם יסוריי מצפון, ומי צריך בכלל יותר מזה?

לרולדה:
- 1/2 כוס קמח שקדים
- 4-5 כפות סוויטאנגו/ארתריטול
- 4 ביצים L
- 1/2 חבילת פודינג וניל
- כפית תמצית וניל
- כפית אבקת אפייה
למילוי:
- 500 גרם גבינה לבנה 5%
- 2 גביעי שמנת חמוצה
- 1 פודינג וניל טוסו
לעיטור:
- 6 כפות שקדים מולבנים פרוסים
- 2 כפות סוויטאנגו/ארתריטול
- 2 כפות סילאן
- כף מלאה קרם קוקוס (לא חייב מקורר)
- רשימת פריטים
אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום בינוני, 180 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.
מפרידים ביצים, מוסיפים חצי מכמות הסוויטאנגו לחלמונים ומקציפים יחד עד שמתקבלת קציפה תפוחה ובהירה יותר. מערבבים פנימה את קמח השקדים, הפודינג, אבקת האפיה ותמצית הווניל. אם אתם רוצים רולדה חומה תוסיפו בשלב הזה גם את הקקאו.
בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם הסוויטאנגו הנותר עד שמתקבל קצף יציב.
מאחדים בין שני המקצפות של החלמונים והחלבונים ומערבבים אותם יחד בעדינות בצורת מעטפת עד אשר מתקבלת תערובת אחידה.
שופכים את התערובת לתבנית האפייה ואופים במשך 20-25 דקות, עד שהעוגה יציבה וקפיצית. משאירים את העוגה בתבנית ל-10 דקות להתקרר. לאחר 10 דקות יש לכסות את העוגה בנייר אפייה ובמגבת. מכניסים את העוגה למקרר לקירור של שעתיים לפחות.
בינתיים מכינים את הקרם: מקציפים גבינה, שמנת חמוצה ופודינג עד לקבלת קצפת יציבה. מכניסים למקרר עד להרכבת הרולדה.
מוציאים את העוגה מהמקרר. מניחים על משטח עבודה נייר אפייה ומסננים מעליו אבקת סוויטאנגו. מסירים מעל העוגה את המגבת ונייר האפייה שמעליה והופכים אותה על נייר האפייה שבמשטח העבודה, מסירים בזהירות את נייר האפייה שדבוק אליה מזמן האפייה.
מורחים 2/3 מהקרם מעל כל העוגה ובזהירות מתחילים לגלגל אותה לצורת רולדה, ניתן להיעזר בנייר אפייה שמתחתיה.
את ה-1/3 הנותר מהקרם מורחים על כל הרולדה מבחוץ.
לקישוט: שמים בסיר קטן סוויטאנגו/ארתריטול, סילאן/מייפל, כף קרם קוקוס ומבשלים על הגז, מערבבים תוך כדי, מוסיפים את פרוסות השקדים ומערבבים היטב. מניחים מעל כל הרולדה ונותנים גם לסירופ שנוצר ליזול בצדדים של הרולדה.
חותכים לפרוסות מגישים ונהנים:)

אהבתם, אשמח אם תשתפו את המתכון בפייסבוק, ואל תשכחו לתייג אותי לילך טייב
Share on facebook
פייסבוק
Share on whatsapp
WhatsApp