קרקרים מקמח כוסמין

את הקרקרים האלה לימדה אותי פעם חברה טובה להכין, זה היה לפני כ- 8 שנים, עוד בתחילת הדרך שלי באורח החיים הבריאים. אני חייבת לציין שזה מתכון מוצלח להכנת קרקרים מקמח כוסמין, יש בהם את מירב הסיבים התזונתיים שהגוף צריך, גם בריא וגם טעים. אני מאוד אוהבת להכין אותם ושיהיו בהישג יד, כשרוצים לנשנש משהו ככה בשביל הכייף והפינוק ולנגב אותם עם קצת גבינות, טחינה או חומוס.רק רצוי לשים לב לא ליסחף ולאכול מהם כמות מרובה כי זה עלול לבוא לידי ביטוי בעלייה במשקל, וכמו שאני אומרת תמיד צריך לאכול במידה ובצורה מאוזנת, על מנת לשמור על המשקל, לאכול בריא ולהנות מזה במקסימום האפשרי!
את הקרקרים, לאחר הכנתם, מומלץ לשמור בכלי סגור היטב ובמקום קריר, לאריכות ימים רצוי לשמור במקרר, בחוץ נשמר עד שבוע ימים בכלי סגור.
מרכיבים:
- 1/2 1 כוסות קמח כוסמין
- 1/2 1 כוסותקוואקר דק (רצוי לטחון)
- 3/4 כוס גרעיני חמניה קלופים
- 1/2 כוס שומשום
- 1/3 כוס גרעיני פישתן
- כפית וחצי מלח
- 2 כפיות זעתר
- 1/2 2 כפות שמן זית
- חצי ליטר מים
- קצת קצח לפיזור לפני האפייה
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את כל המרכיבים, לקבלת עיסה דלילה.
יוצקים את העיסהלשתי תבניות גדולות ושטוחות מרופדות בנייר אפייה (תבניות של תנור זה מצויין).
משטיחים את העיסה באופן שווה בעזרת כף, על כל שטח התבנית.
אופים בחום של 160 מעלות, למשך כ-12 דקות בדיוק! במצב טורבו (השתמשו לצורך כך בטיימר).
מוציאים בזריזות את משטח הקרקרים שהתחיל להתקשות במעט, וחותכים לכמה שיותר ריבועים או משולשים, בעזרת סכין גלגלת פיצה.
מחזירים חזרה לתנור ל-25 דקות אפייה נוספות. לשים לב שזמן האפייה יהיה מדוייק ולא יותר ממה שכתוב פה. (שוב, מומלץ מאוד לצורך כך להשתמש בטיימר).
הקרקרים יוצאים קשים ויבשים וזה מצויין.
לאחר שהקרקרים טיפה מתקררים יש לשבור את סימני הריבועים או המשולשים שיצרנו קודם עם הגלגלת, ויש לעשות זאת בזמן לפני שהקרקרים מתקררים לגמרי, אם מחכים זמן רב מידי, הקרקרים עלולים לא להיפרד טוב האחד מהשני, אלא סתם להישבר ונאבד את צורתם.
שוב; יש לשמור בקופסה אטומה במקום קריר, לאריכות זמן וימים של הקרקרים רצוי ומומלץ מאוד לשמור במקרר.