קרפ צרפתי

זו הגרסה הבריאה לקרפ צרפתי המוכר לכולנו. המתכון הבא ללא קמח, הקרפ עשוי מקמח קוקוס וקורנפלור, אין במתכון סוכר, התחליף שלנו הוא סוויטאנגו או ארתריטול. חייבת להגיד, אבל ממש חייבת, יצא קרפ “פצצה” – אם חיפשתם מתכון לקרפ צרפתי אמיתי אז זה המתכון בהחלט!! 

ניתן למלא בקרם גבינה ולגלגל כבלינצ’ס, ניתן למרוח עליו שוקולד (בריא כמובן) או סירופ שוקולד/מייפל, באמת אתם לא תאמינו כמה שזה טעים.

המתכון בהחלט יכול להתאים לפסח, כי אין בו קמח, מתאים גם כבלינצ’ס במילוי קרם גבינה לחג השבועות וכמובן לכל ימות השנה כשסתם כך בא להתפנק.

 

לקרפ:

למילוי קרם גבינה:

לסירופ שוקולד:

אופן ההכנה:

הכנת הקרפ: מערבבים יחד את כל המרכיבים לבלילה חלקה
מרססים בספריי שמן מחבת טפלון ומחממים מעט
יוצקים בעזרת מצקת של מרק מן הבלילה על המחבת ומטלטלים את המחבת לכל הכיוונים שהבלילה תתפזר באופן אחיד על כל משטח המחבת
מטגנים משני הצדדים את הקרפ, כדקה בכל צד
באותו האופן מכינים את כל הקרפים.

הכנת מילוי קרם הגבינה: שמים את כל מרכיבי המילוי במיקסר ומפעילים עד לקבלת קצפת יציבה. מורחים על הקרפים ממילוי הקרם גבינה ומגלגלים, ניתן להוסיף למילוי כל מיני תוספות שאוהבים: צימוקים/חמוציות/אגוזים

אם אתם מכינים את הקרפ הזה בפסח ורוצים להכין עם קרם גבינה, אז המרכיבים להכנת הקרם גבינה בפסח משתנים, כיוון שבפסח אין לנו את האנסטנד פודינג של טוסו כשר לפסח, במקום זאת שימו גבינה 5%, גביע שמנת 9%, גביע מעדן וניל 0%, 4-5 כפות סוויטאנגו/ארתריטול, כף קורנפלור וכף תמצית ווניל.

אהבתם, אשמח אם תשתפו את המתכון בפייסבוק, ואל תשכחו לתייג אותי לילך טייב

Share on facebook
פייסבוק
Share on whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה