קרואסונים במילוי פטריות וגבינות

מאפה של קרואסונים רכים וטעימים מבצק רך ונעים לעבודה, במילוי פטריות וגבינות. המתכון לא מסובך מידי להכנה, קליל וכייפי. 

מאפה מיוחד שמתאים לכל חגיגה ואירוע או אפילו כך סתם לארוחת הערב למי שאוהב לפנק את המשפחה.

אז בואו ונכין יחד עם מלא אהבה.

לבצק:

למילוי:

אופן ההכנה:

מכינים את בצק השמרים: שמים בקערת המיקסר קמח, שמרים, סוכר, ביצה, שמן ומלח (חשוב להיזהר שהמלח לא יגע בשמרים, כי זה פוגם בהתפחה). מערבלים במהירות איטית ומוסיפים את הכוס וחצי מים בהדרגה. מערבלים כ-8 דקות עד לקבלת בצק רך ואחיד. משמנים מעט את הבצק, מכסים ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.

מכינים את מלית הפטריות: ממיסים חמאה במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות ומאדים עד לצמצום כל הנוזלים. מוסיפים לפטריות והבצל המטוגנים את הגבינה המגוררת ומוסיפים מעט מלח.

מחממים תנור לחום בינוני, 180 מעלות.

מחלקים את הבצק ל-4 כדורים שווים. מרדדים כל כדור על משטח עבודה מקומח לקבלת עיגול כמו פיתה שטוח בעובי של כחצי סנטימטר, את העיגול מחלקים ל-8 משולשים, כמו שמחלקים פיצה. בחלק הרחב של כל משולש מניחים מהמלית ומגלגלים לקבלת קרואסון. 

מסדרים יפה בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה טרופה וזורים מעט קצח מעל.

אופים כ-20 דקות עד להזהבה.

אהבתם, אשמח אם תשתפו את המתכון בפייסבוק, ואל תשכחו לתייג אותי לילך טייב

Share on facebook
פייסבוק
Share on whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה