קרואסונים במילוי פטריות וגבינות

מאפה של קרואסונים רכים וטעימים מבצק רך ונעים לעבודה, במילוי פטריות וגבינות. המתכון לא מסובך מידי להכנה, קליל וכייפי.
מאפה מיוחד שמתאים לכל חגיגה ואירוע או אפילו כך סתם לארוחת הערב למי שאוהב לפנק את המשפחה.
אז בואו ונכין יחד עם מלא אהבה.

לבצק:
- 500 גרם קמח
- 1 כף שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים
- כף סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 1 ביצה
- 5 כפות שמן
- 1/2 1 כוסות מים פושרים
למילוי:
- 50 גרם חמאה
- 1 בצל גדול
- 400 גרם פטריות טריות קצוצות
- 150 גרם גבינות צהובה/מוצרלה מגוררות
- מעט מלח
- ביצה להברשה
- קצח לזרייה
אופן ההכנה:
מכינים את בצק השמרים: שמים בקערת המיקסר קמח, שמרים, סוכר, ביצה, שמן ומלח (חשוב להיזהר שהמלח לא יגע בשמרים, כי זה פוגם בהתפחה). מערבלים במהירות איטית ומוסיפים את הכוס וחצי מים בהדרגה. מערבלים כ-8 דקות עד לקבלת בצק רך ואחיד. משמנים מעט את הבצק, מכסים ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.
מכינים את מלית הפטריות: ממיסים חמאה במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות ומאדים עד לצמצום כל הנוזלים. מוסיפים לפטריות והבצל המטוגנים את הגבינה המגוררת ומוסיפים מעט מלח.
מחממים תנור לחום בינוני, 180 מעלות.
מחלקים את הבצק ל-4 כדורים שווים. מרדדים כל כדור על משטח עבודה מקומח לקבלת עיגול כמו פיתה שטוח בעובי של כחצי סנטימטר, את העיגול מחלקים ל-8 משולשים, כמו שמחלקים פיצה. בחלק הרחב של כל משולש מניחים מהמלית ומגלגלים לקבלת קרואסון.
מסדרים יפה בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה טרופה וזורים מעט קצח מעל.
אופים כ-20 דקות עד להזהבה.
