קיש גבינות עם פטריות

אחח.. כמה שהקיש הזה טעייייים!! כבר הניחוחות שעוטפות בחום את כל הבית לא משאירות אף אחד אדיש לנוכח מה שנאפה כאן בתנור. את הקיש הזה אני מכינה שנים, שמרתי אותו מזמן מזמן מאיזה מגזין ישן נושן, כי כשהכנתי וטעמתי גם אני לא נשארתי אדישה ומיד תלשתי את המתכון מהמגזין ועד היום הוא שמור אצלי בקלסריי המתכונים הוותיקים שלי. אני רק אגלה לכם סוד קטן: במקור זה לא קיש זו פשטידה, אני שדרגתי את המתכון והוספתי לו את הבסיס שזה מה שבעצם הפך אותו לקיש, וכמובן שאם בא לכם להכין אותו כפשטידה ולוותר על הבסיס, זה בהחלט מתקבל על הדעת, המתכון עדיין שווה ביותר. ועוד סוד קטן, כל מי שטעם גם לא נשאר אדיש ומיד ביקש את המתכון. את המתכון הזה פיזרתי כבר לעשרות אנשים אם לא למאות. מבטיחה לכם שגם אתם הולכים להתאהב.. באמת שהקיש הזה מיוחד. 

לבסיס:

למילוי:

אופן ההכנה:

להכנת הבסיס: שמים קמח בקערת מעבד מזון, מוסיפים מלח וחמאה חתוכה לקוביות ומעבדים בלחיצות קצרות לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים ביצה טרופה ומים וממשיכים לעבד עד שהבצק מתכדר מסביב ללהבים. מוציאים את הבצק ממעבד המזון, לשים קלות ויוצרים כדור.

מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בקוטר כ-35 ס”מ. מרימים את עלה הבצק בעזרת המערוך ומניחים על תבנית פאי. מהדקים את הבצק לתחתית התבנית ודפנותיה. חותכים עודפים מהבצק אם יש. דוקרים את משטח הבצק במזלג. מכניסים למקרר לחצי שעה של קירור.

אופים בחום בינוני-גבוהה, 200 מעלות, בין 15-20 דקות, עד שהבצק מזהיב מעט. מוציאים מהתנור ומנמיכים את חום התנור לבינוני, ל-180 מעלות.

הכנת המלית: ממסים במחבת את החמאה ומטגנים את הבצלים עד שיזהיבו, מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שלא יישארו נוזלים במחבת, מסירים מהאש ומצננים. מוסיפים למחבת את כל המרכיבים ומערבבים, יוצקים מעל לבצק האפוי קלות ומכניסים שוב לתנור להמשך אפייה עד להשחמה ויציבות (למשך כשעה בערך).

*אז חייבת שוב לציין שהקיש הזה שווה כל השקעה וזמן להכנה, כל מי שיטעם התעלף עליכם מרוב שזה טעים, שווה, שווה רוצו להכין. בהצלחה ובאהבה לילך:)

אהבתם, אשמח אם תשתפו את המתכון בפייסבוק, ואל תשכחו לתייג אותי לילך טייב

Share on facebook
פייסבוק
Share on whatsapp
WhatsApp

לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. אורנה

    ♥♥♥ תודה לילך

    1. lilach

      בשמחה תמיד אורנה יקרה:)

כתיבת תגובה