צמת שמרים שוקולד מקמח כוסמין 80%

צמת שמרים קלאסית במילוי שוקולד. אין כמו מאפי השמרים למיניהם, הניחוח שלהם בזמן האפייה שממלא את כל הבית שווה כל פיפס של מאמץ בהכנתם, אבל האמת המתכון לעוגה זו ממש קליל ופשוט להכנה ולא מצריך כל-כך הרבה מאמץ. והכי כייף בסוף כשהעוגה מוכנה לתת לה כזה ביס מתענג ששווה כל רגע..

אז המתכון הזה  מאוד פשוט וקלאסי, במילוי שוקולד, ואני מאוד ממליצה להגיש פרוסה חמה מהעוגה לצד כוס תה חם או קפה, אז לכו על-פי ההוראות ותגלו כמה שזה פשוט וקל

לבצק שמרים:

למילוי השוקולד:

לציפוי:

לסירופ:

אופן ההכנה:

בתוך קערית קטנה שמים את השמרים, מוסיפים להם 2 כפות מים פושרים והמייפל, מערבבים היטב עד שהשמרים נמסים במים, שמים למנוחה של 5 דקות עד שרואים שנעשה שכבה של קצף מעל, מן תסיסה כזו של השמרים.
בקערת מיקסר עם וו לישה מעבדים יחד קמח, השמרים התוססים, שמן , הממתיק, ביצה, חלמונים, חלב, מלח ותמצית וניל, במשך כ-10 דק׳, עד שמתקבל בצק אחיד, רך ומעט דביק.
בידיים מקומחות יוצרים מהבצק כדור, מעבירים לקערה מקומחת קלות, מכסים ומתפיחים במשך כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
לבנתיים מכינים את מילוי השוקולד: ממיסים שוקולד ושמן קוקוס, מערבבים לקבלת בלילה אחידה, מניחים בצד להתקררות ולהתמצקות השוקולד, מילוי השוקולד צריך להגיע למצב של ממרח.
לאחר שהבצק תפח מחלקים אותו ל-2 חלקים.
על משטח מקומח מרדדים כל חלק למלבן בעובי של כ-1/2 ס”מ.
מורחים מחצית מכמות המלית שוקולד בשכבה דקה.
מגלגלים כל עלה לרולדה, מלפפים את 2 הרולדות שהתקבלו לנו זו בזו כמן צורת צמה.
מעברים בזהירות לתבנית אינגליש קייק.
מכסים את העוגה ומתפיחים בטמפ׳ החדר במשך כשעה נוספת או עד שמכפיל את נפחו.
מחממים תנור ל-170 מעלות.
מברישים בביצה טרופה ואופים במשך 30-35 דק׳ או עד שהעוגה תפוחה, זהובה ויציבה.
הכנת הסירופ: בקערה קטנה שמים את המים והדבש/מייפל ומערבבים. 
מיד כשהעוגה יוצאת מהתנור, בעודה חמה, יש להבריש אותה עם הסירופ, שימו סירופ בנדיבות רבה.

אהבתם, אשמח אם תשתפו את המתכון בפייסבוק, ואל תשכחו לתייג אותי לילך טייב

Share on facebook
פייסבוק
Share on whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה