פחזניות מקמח כוסמין 80%

אחד המתכונים האהובים עלי והקלילים להכנה, לדעתי.

הן אותו הקינוח שאני אמליץ בראש ובראשונה כשמזמינים ממני קינוחים במארזים, לאירועים, ולכל סיבה ומסיבה, ולמה? כי הן טעימות, יפות למראה וכולם אוהבים אותם וכמו שכבר אמרתי הן מאוד קלילות להכנה. הרבה כבר שמעתי שאמרו והעידו שמסתבכים בהכנת פחזניות והתייאשו כבר מראש להכין. אז בואו ואגלה לכם סוד, גם אני בתחילת דרכי כשניסיתי להכין פחזניות, הן ממש לא יצאו לי טוב, ניסיתי כל מיני מתכונים ועדיין לא קיבלתי פחזנייה יפה ומושלמת כמו שחלמתי. אבל לא התייאשתי, בזכות מידת העקשנות שלי, שאני רואה בה יתרון גדול אצלי, המשכתי לנסות עד שהגעתי למתכון הנפלא הזה, שנתתי בו הרבה מחשבה וזמן, והנה אני חושפת אותו כאן לפניכם. ואכן כן גם הבצק של הפחזניות שלי פה מקמח כוסמין 80%, והמתכון הוא קל להכנה כמו שכבר הבטחתי ומובטחת לכם הצלחה עם תלכו בדיוק לפי כל ההנחיות שלי במתכון ותבצעו אותו צעד אחר צעד, אז קדימה בואו נתחיל לצעוד לעבר המטרה.

רכיבים לבצק:

למילוי קצפת חלבית:

למילוי קרם פטיסייר:

לפיזור:

הכנת הבצק: את המים, החלב, המלח והשמן שמים בסיר ומביאים לרתיחה (כאשר הנוזל יהיה רותח הוא יבעבע ומעט יקפוץ, אין מה להיבהל).

 מנמיכים את האש ומוסיפים בבת אחת את הקמח, מערבבים במהירות עד שהקמח נבלע בנוזל והופך לגוש בצק אחיד. מניחים בצד להצטנן. 

לוקחים ביצה אחת ובעזרת מערבל ידני/חשמלי מבליעים לתוך הבצק, מערבלים עד אשר הביצה מתאחדת היטב עם הבצק. חוזרים על אותה פעולה עם 2 הביצים הנוספות, ביצה אחר ביצה, עד לקבלת בצק מעט דביק. 

מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנטר בצורת כוכב ובעל פתח רחב ומזליפים לתבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה. אופים בתנור שחומם ל-200 מעלות עד אשר הפחזניות תופחות (כ-10 דקות).

מורידים את החום ל-180 מעלות וממשיכים לאפות עוד כ-20 דקות, עד שהן מזהיבות יפה.

הכנת המילוי: 

מילוי קצפת חלבית: מקציפים את הגבינה, הקרם קוקוס והפודינג לקבת קרם יציב. כאשר הפחזניות הצטננו, חוצים אותן (לא עד הסוף) וממלאים אותן בקרם.

מילוי קרם פטיסייר: מרתיחים את המים או החלב, מקציפים את החלמונים ומוסיפים את הסוכר בהדרגה, מקציפים במשך 5 דקות. מוסיפים קורנפלור ופודינג, ממשיכים להקציף עוד קצת. יוצקים את המיקצפת לתוך הסיר עם המים/חלב הרותחים, ומערבבים לאט על אש בינונית, עד שהופך לקרם סמיך. ממלאים את הפחזניות בקרם.

מפזרים מעל הפחזניות אבקת ממתיק לקישוט. בהצלחה!!!

*הייתי ממליצה להכפיל כמויות, יוצאת כמות קטנה יחסית והן מתחסלות ברגע.

אהבתם, אשמח אם תשתפו את המתכון בפייסבוק, ואל תשכחו לתייג אותי לילך טייב

Share on facebook
פייסבוק
Share on whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה