פזואלוס

כל מי שכבר הספיק קצת להכיר אותי כבר יודע שאני באה מבית להורים ממוצא מרוקאי, כן בהחלט הסוד לכישרון בהכנת עוגות ועוגיות כנראה טמון כאן. אני זוכרת את עצמי בתור ילדה עומדת ליד סבתי ז”ל שהייתה מכינה עוגות ועוגיות בכמויות לכבוד מימונה או כל חגיגה או אירוע, ומציעה לה עזרה. הכי הייתי אוהבת איך שסבתא הייתה יושבת ומסבירה לי כל שלב ושלב בהכנת העוגיות ואני הייתי עומדת ומקשיבה לכל הפרטים, כי באמת רציתי ללמוד ולדעת..
בגיל מאוחר יותר הייתי מתקשרת לסבתא ומבקשת ממנה שתכתיב לי את המתכון, הנה העט והדף כבר היו מוכנים ואני הייתי יושבת וכותבת, אתם בטח כבר יודעים שלכל הסבתות שלנו אף פעם לא היו מידות קבועות, הכל הולך איתן לפי העין, “תשפכי קצת..” “תוסיפי מעט..” “את יודעת תשימי לפי העין..”, כבר אז הייתי צריכה לשבת לשדרג ולכתוב מתכון, כן, אז כנראה שכישרון הכתיבה שלי למתכונים הגיע כבר אז עוד ממנה, אז שיעמוד תמיד לזכותה, אמן!!
מתכון הפזואלוס הוא אחד המתכונים שלה, של סבתי האהובה, משתפת אתכם באהבה.
מרכיבים:
- 1 ק"ג קמח כוסמין 80%
- 8 ביצים
- 10 כפות שמן
- 10 כפות מים
- אבקת סוויטאנגו/ארתריטול לפיזור
אופן ההכנה:
שמים בקערה את הקמח, הביצים, השמן והמים ומערבבים. לשים עד לקבלת בצק גמיש ונוח לעבודה. מחלקים את הבצק ל-6 כדורים ומניחים בצד לכ-20 דקות מנוחה.
בעזרת מכונה לייצור פסטה (אך גם מערוך/מרדד יכול בהחלט לעשות את העבודה) מרדדים כל כדור בצק לעלה דק מאוד.
חותכים, בעזרת גלגלת משוננת, לרצועות בעובי של 4 אצבעות. מניחים את הרצועות על מגש מרופד בנייר אפייה ומשומן היטב כולו, מניחים את הרצועות על נייר האפייה המשומן ומורחים על כל רצועה שמן בעזרת מברשת, מחוררים מעט כל רצועה על ידי מזלג שלא התנפחו מידי בזמן האפייה. מגלגלים לשבלול או רולדה, איך שתקראו לזה. מניחים עומד יפה בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. ואופים כ-25 דקות עד להזהבה.
מצננים ומעבירים לכלי הגשה. מפזרים את אבקת הממתיק בנדיבות רבה ומגישים.