פוקצ'ה עם ירקות מקמח כוסמין 80%

אחח.. איזה ריח ניחוח.. לו רק יכולתי לתאר לכם, הניחוחות שעטפו את הבית באותו רגע… איזה כייף:) אני הכי אוהבת את הריחות והניחוחות שעוטפים את חלל הבית בריח של אפייה וממלאים אותם, כמה נעים! תודו!! נכון שזה עושה חשק להכין? נו זו המטרה שלי, שכל מתכון שאני מביאה לכם פה יכניס בכם חשק ללכת ולאפות

אבל באמת, ורק את האמת, המתכון לפוקצ’ה שהבאתי לכם פה זה אחד המתכונים.. תשמעו יצא פריך, קריספי, ואוורירי מאוד, כזה עם הרבה הרבה חורים מבפנים, מכירים? לזה תמיד רציתי להגיע, והפעם הצלחתי בגדול!!! קבלו את המתכון לפוקצ’ה הכי הכי שתמצאו!

מרכיבים:

אופן ההכנה:

שמים בקערה קטנה את השמרים עם המייפל וחצי כוס מים פושרים. מערבבים ונותנים לזה מנוחה של כ-5 דקות, עד שרואים שכבת קצף, מהשמרים שתססו.

שמים קמח בקערה. יוצרים גומה במרכז הקמח לשם שופכים את השמרים שתססו בקערה, מכסים חזרה עם הקמח עד כמה שניתן.

את המלח מוסיפים בצד הקערה, (דואגים שהשמרים לא יבואו במגע עם המלח, אחרת זה פוגע בתפיחה).

מוסיפים עוד 4 וחצי כוסות מים פושרים ושמן ולשים הכל עד לבצק אחיד ומעט דביק. מכסים ומניחים לתפיחה למשך שעה.

הבצק יוצא דביק וזה בסדר גמור. משמנים ידיים עם שמן זית, לוקחים עם כפות הידיים כמות מסויימת של בצק (לי יצאו 8 יחידות של פוקצ’ה), מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים מעט עם הידיים לצורת אליפסה.

מורחים מעל כל בצק פוקצ’ה מעט שמן זית ומסדרים יפה מעל כל פוקצ’ה מהירקות שבחרנו. לחתוך ולפרוס יפה את הירקות ולסדר מעל הפוקצ’ות.

מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, למשך כ-30 דקות, עד שהפוקצ’ות מזהיבות יפה.

טעים לאכול לצד גבינות וכוס מוסקט לבן:)

אהבתם, אשמח אם תשתפו את המתכון בפייסבוק, ואל תשכחו לתייג אותי לילך טייב

Share on facebook
פייסבוק
Share on whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה