פאי פירות קייצי

פאי פירות טעים, עסיסי ומרענן, מתאים מאוד לעונות החמות ולקיץ בפרט. בקיץ יש לנו מבחר עצום של פירות, ובכלל פירות הקיץ טעימים יותר, יפים יותר, וססגוניים יותר – כך לפחות דעתי. עם פירות הקיץ יש לנו יותר אפשרויות של שילוב צבעים מענייינים, וזה היפה בפאי הזה. 

אני מביאה בפניכם מתכון נוסף בגרסה הבריאה שלי, המתכון נטול גלוטן ונטול סוכר, את הבצק עשיתי מקמח שקדים, זהו הבצק פריך שקדים שלי המוכר. במתכון השתמשתי עם פודינג וניל ללא תוספת סוכר של חברת טוסו, נכון שהוא קצת יקר אבל אני מאוד אוהבת אותו, כיוון שרמת המתיקות שבו די גבוהה ואם משתמשים בו אין צורך להוסיף ממתיק לקרם, הפודינג של טוסו גם מייצב הכי טוב את הקצפות/הקרמים שעשויות מגבינה, יש פודינג נוסף שלפעמים אני משתמשת בו והוא של חברת Kahan’s, הוא חצי במחיר מהפודינג טוסו, הוא גם די טוב אבל פחות מתוק ואם אתם רוצים להשתמש בו תוסיפו כ-3 כפות ממתיק (סוויטאנגו/ארתריטול) לקרם/קצפת שלכם.

לבצק שקדים פריך:

לקרם גבינה קצפתי:

לפירות:

אופן ההכנה:

הכנת הבצק : לערבב יחד את כל המרכיבים עד לאיחוד ולקבלת בצק רך ונוח לעבודה.
לשטח על תבנית פאי בעזרת ידיים רטובות, ולאפות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך כ-15 דק׳
הכנת הקרם גבינה: להקציף  יחד את כל מרכיבי הקרם לקצפת יציבה.
למרוח את הקרם מעל הפאי רק לאחר שצונן היטב לטמפרטורת החדר.
לחתוך מפירות העונה ולהניח על העוגה בצורה יפה ומסודרת.

אהבתם, אשמח אם תשתפו את המתכון בפייסבוק, ואל תשכחו לתייג אותי לילך טייב

Share on facebook
פייסבוק
Share on whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה