פאי מוס שוקולד לוז

הפעם הבאתי לכם מתכון מוצלח להכנת עוגת מוס שוקולד שמכינים אותו מקרם פרווה מוצלח! וכמו כן החלטתי להביא את עוגת המוס שוקולד בצורה מעניינת יותר, צורת הפאי, ולא סתם פאי אלא פאי גבוהה ומרשים ביותר, בתוכו בעצם יושב ונח לו המוס, מוס שוקולד טעים בשילוב טעם לוזי מעניין. ואפשר לומר שזה בעצם הטעם ממשפחת הפררו רושה, הטעם הלוזי הנוגטי שכולנו אוהבים.
כמובן בריא! ללא תוספת סוכר! פרווה, נו מה עוד צריך לבקש??
אז אם יש לבן משפחה שלכם יום הולדת בקרוב, לכו להכין עבורו ופנקו אותו בעוגה יפה ומרשימה וטעימה ביותר!!

מרכיבים לפאי:
- 2 כוסות קמח שקדים
- כוס קמח כוסמין 80%
- 2 ביצים M
- כף קקאו גדושה
- אבקת אפייה
- 2 כפות סוויטאנגו
- 2 כפות סילאן טיבעי
- כף תמצית וניל
למוס שוקולד לוז:
- 14 גרם ג'לטין (כף מלאה)
- פחית קרם קוקוס מקורר
- אינסטנד פודינג וניל ללא סוכר של טוסו
- כוס חלב שיבולת שועל בטעם אגוזי לוז
- 150 גרם שוקולד מריר ללא תוספת סוכר
- כף חמאת אגוזי לוז
לקישוט לבבות שוקולד:
- 150 גרם שוקולד מריר ללא סוכר
- 2 כפות קרם קוקוס מקורר
- 2 כפות חמאת אגוזי לוז
- אגוזי לוז טבעי חצואים קלואים
- תבנית סיליקון שקעים בצורת לבבות (או כל תבנית בצורה אחרת שברשותכם)
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
בתוך קערה שמים את כל מרכיבי הפאי ומערבבים לקבלת בצק אחיד, מעט דביק וזה בסדר.
לוקחים רינג גבוהה המיועד להכנת עוגות יפות וגבוהות, בדרך כלל לרינג אין תחתית אז יוצרים לו תחתית עם נייר כסף. בתוך הרינג ומעל נייר הכסף שהוספנו מניחים נייר אפייה עגול, לחתוך עיגול בצורה ובגודל של הרינג. מניחים את הרינג שלנו על תבנית אפייה של תנור. (גודל הרינג שיש לקחת הוא בקוטר 20)
בעזרת ידיים רטובות משטיחים את בצק הפאי בתבנית הרינג, ולאט לאט עולים עם הבצק גם על דפנות הרינג עד למעלה. אין מה לדאוג יש מספיק בצק לעטוף את תחתית הרינג והדפנות שלו מבפנים! כדאי ורצוי לחורר את הפאי שלנו בעזרת מזלג שלא יתנפח בזמן האפייה.
מכניסים לתנור ואופים את הפאי במשך 20 דקות, מוציאים ומצננים.
הכנת המוס: שמים את הג’לטין בתוך כוס עם חצי מים קרים, מערבבים ומניחים בצד ל-10 דקות.
בתוך קערת מיקסר שמים את קרם הקוקוס המקורר יחד עם המים שיש בפחית, את הפודינג ואת כוס חלב שיבולת השועל, ומתחילים להקציף, תחילה מקציפים על מהירות בינונית ולאט לאט מגבירים למהירות הגבוהה ביותר, מקציפים עד אשר מתקבלת לנו קרם קצפת סמיכה ויציבה.
ממיסים את השוקולד עם חמאת אגוזי הלוז במיקרוגל , עד לקבלת קרם שוקולדי, מצננים מעט.
בהדרגה ובזרימה דקה מוסיפים את השוקולד המומס עם חמאת האגוזים לקרם הקצפת שלנו תוך כדי הקצפה תמידית, ניתן בשלב זה להנמיך חזרה את מהירות המיקסר למהירות בינונית.
לוקחים את הג’לטין שהנחנו בצד ומכניסים למיקרוגל למשך 15 שניות להמסה, מוציאים, מחכים 5 דקות שיצטנן מעט, ובזרימה דקה מוסיפים את הג’לטין אל תוך מוס השוקולד שלנו, תוך כדי הקצפה במהירות בינונית.
יוצקים את המוס על הפאי המוכן, מכניסים למקרר להתייצבות.
בינתיים מכינים את לבבות השוקולד לקישוט: לוקחים תבנית סיליקון עם שקעים בצורת לבבות, אם אין לכם צורה של לבבות השתמשו עם כל תבנית סיליקון אחרת עם צורה אחרת שיש ברשותכם ומתאימה לקישוט עוגות.
ממיסים שוקולד עם 2 כפות קרם הקוקוס ו-2 כפות חמאת אגוזי הלוז במיקרוגל. ממיסים בפולסים של 30 שניות, עד להמסה מוחלטת, מערבבים היטב לקבלת קרם שוקולד חלק. יוצקים את קרם השוקולד לשקעים שבתבנית, ממלאים כל שקע עד הסוף. מכניסים למקפיא ל-20 דקות עד שמתקשה היטב.
מוציאים את תבנית שקעי הלבבות מהמקפיא, מחלצים את לבבות השוקולד משקעי התבנית ומקשטים איתם את עוגת המוס שלנו. ניתן להוסיף ולקשט את העוגה גם עם חצאי אגוזי לוז קלואים.
בהצלחה ובהנאה רבה, תהנו😋😋

