עוגת תפוחים שתי וערב

עוגת תפוחים שתי וערב מרשימה ביופיה ולא פחות טעימה מאיך שהיא נראית. עוגה טובה ומוצלחת לכל ימות השנה ובהחלט מתאימה גם לראש השנה וגם לטו בשבט.

את העוגה ניתן להכין עם האגוזים ו/או הצימוקים, לפי בחירה וטעם אישי. בראש השנה אני מעדיפה לוותר על האגוזים, בגימטריה אגוז=חטא, ונוהגים ישראל שלא לאכול מאכלים המזכירים את החטא ביום זה, על מנת לבא ליום הדין הרי הוא ראש השנה, נקיים מכל חטא ועוון וטהורים. אך בהחלט מומלץ בשאר ימות השנה כן להוסיף אגוזים וגם צימוקים המשדרגים את העוגה ומעלים אותה כמה רמות למעלה. עוגה מומלצת בחום:)

מרכיבים:

לבצק:

למלית:

לסירופ:

אופן ההכנה:

הכנת הבצק: מערבבים את כל מרכיבי הבצק לקבלת בצק פריך. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר עד להכנת המלית.

הכנת המלית: שמים בסיר את התפוחים, הממתיק והמים, ומבשלים כ-10 דקות. מוסיפים את הצימוקים, האגוזים, והקינמון ומערבבים עוד מספר דקות על האש, מסירים מהאש ומצננים.

מחממים תנור ל-180 מעלות. לוקחים שני שליש מהבצק ומשטיחים על תבנית מלבנית גדולה, אפשר להשתמש בתבנית אלומניום, בינונית, חד פעמית. יוצקים על הבצק את המלית.

מרדדים את הבצק הנותר לעלה מרובע-מלבני, וחותכים לרצועות. מניחים את הרצועות שתי וערב על מלית התפוחים. מכניסים לתנור ואופים למשך כ-45 דקות, עד שהבצק מזהיב.

מערבבים מים ומייפל להכנת הסירופ. כשהעוגה עדיין חמה מברישים מעל את הסירופ, כשהיא מתקררת ניתן לפזר מעל אבקת סוויטאנגו/ארתריטול.

*מאוד מומלץ להגיש את העוגה כשהיא פושרת, עם כדור גלידת וניל.

אהבתם, אשמח אם תשתפו את המתכון בפייסבוק, ואל תשכחו לתייג אותי לילך טייב

Share on facebook
פייסבוק
Share on whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה