עוגת תפוחים פירורים
עוגת תפוחים פירורים קלאסית מעט משודרגת, וטעימה ביותר! כמובן שהכנתי אותה ללא תוספת סוכר ועם קמח כוסמין 80%, כמו שאני אוהבת.
יש להיזהר לאפות אותה יתר על המידה, אחרת היא מתייבשת ופירורית מאוד.
ניתן להנות ממנה להכין אותה בכל ימות השנה ומיוחדת מאוד לחגי תשרי (ראש השנה, צאת צום כיפר וסוכות), מתאימה כמובן גם לט”ו בשבט.
לבסיס העוגה:
- 3 כוסות קמח כוסמין 80%
- 4 כפות ממתיק ארתריטול
- כף תמצית וניל
- 1 אבקת אפייה
- 6 כפות מלאות שמן קוקוס
- חצי כוס חד פעמית של שמן קנולה
- חצי כוס חדפ מים
לקרם שקדים:
- 2 כפות מלאות שמן קוקס
- 5 כפות שקדים טחונים
- ביצה
- כפית תמצית וניל
- 2 כפות ארתריטול
למילוי תפוחים:
- 10 תפוחים ירוקים גרנד סמיט חתוכים דק
- 2 כפות מלאות שמן קוקוס
- 4 כפות ממתיק ארתריטול
- כפית תמצית וניל
- חצי כפית קינמון
לקראמבל:
- 4 כפות מלאות שמן קוקס
- 3 כפות ארתריטול
- כף שקדים טחונים
- כוס ורבע קמח כוסמין 80%
- 2 כפות שקדים פרוסים
לקערת מיקסר שופכים את כל מרכיבי הבצק ומפעילים עד לאיחוד.
מבשלים במחבת את התפוחים עם שמן הקוקוס, הקינמון והממתיק (ארתריטול), עד לקרמול זהוב של התפוחים.
בקערה נוספת מערבבים את כל מרכיבי הקרם שקדים.
לקראמבל- מערבבים עם האצבעות את כל המרכיבים לקבלת פירורים, יש לשים לב שלא יתגבש לבצק!
משטחים את הבצק בתוך תבנית אפייה מלבנית (אני שמתי בתוך תבנית זכוכית מלבנית), משטחים באופן שווה על כל התבנית.
שופכים את הקרם שקדים מעל שכבת הבסיס, מעל יוצקים את שכבת התפוחים, ומלמעלה מפזרים את הקראמבל באופן שווה.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני כ-170 מעלות, טורבו, עד להזהבה, זמן האפייה בערך כ-25-30 דקות.
לאחר האפייה, מוציאים מהתנור, מצננים את העוגה לטמפרטורת החדר ובוזקים מעל אבקת ארתריטול.