שכבות שמרים קפה

כולנו מכירים את עוגות השמרים עם השוקולד בפנים, מבצק שמרים טוב שתופח וממלאים אותו בממרח שוקולד טוב או קקאו עם חמאה, הפעם אני מביאה לכם מתכון לעוגת שמרים אך במראה שונה, אותה עוגת שמרים מוכרת בשכבות ויש כאן עוד הפתעה קטנה במתכון; בין השכבות מרחתי קרם קפה טעים, את הקרם הכנתי מקציפת ביצים, קקאו ואבקת נס קפה. זהו מתכון לעוגה מיוחדת שלא תפסיקו להתענג עליה.
העוגה עשויה מקמח שמרים 80% והיא ללא תוספת סוכר, הבצק רך ונוח לעבודה, בבצק יש שמרים ונותנים לו זמן תפיחה של כשעה במקרר. אז הנה עוד עוגה בריאה טעימה לאוסף המתכונים הבריאים שלנו.

לבצק:
- 1/2 4 כוסות קמח כוסמין 80%
- 25 גרם שמרים יבשים
- 4 כפות שמן קוקוס לפני המסה
- 8 כפות סוויטאנגו/ארתריטול
- 10 כפות מים
- 4 חלמונים
לפיזור:
- אבקת סוויטאנגו/ארתריטול
למילוי:
- 4 חלבונים
- 6 כפות סוויטאנגו/ארתריטול
- 3 כפות נס קפה
- 1 כף קקאו
אופן ההכנה:
הכנת הבצק: בתוך קערה מנפים את הקמח, מוסיפים את שאר המרכיבים ולשים הכל יחד לבצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון ניצמד ונותנים לו מנוחה של שעה במקרר. (אם יוצא לכם בצק מעט פירורי אל תהססו להוסיף מים, כף בכל פעם, ותלושו את הבצק בכל פעם עד שתקבלו בצק נוח, רך ואחיד).
לאחר שעה מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו ל-4 חלקים שווים.
על משטח עבודה מקומח מרדדים כל חלק לשכבה דקה, לגודל הרצוי שלנו לתבנית.
הכנת הקרם קפה: מקציפים חלבונים עם הסוויטאנגו/ארתריטול עד לקבלת קצף יציב. מנמיכים מהירות ומוסיפים נס קפה וקקאו, מערבלים עוד כמה שניות ומכבים את המקסר.
מתחילים להרכיב את העוגה: מניחים על התבנית שכבת בצק ראשונה, מעליה מורחים שליש מהמילוי וממשיכים כך עם שאר השכבות. שכבת בצק אחרונה סוגרת את העוגה.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, במשך 30-40 דקות, עד שהעוגה מזהיבה יפה מלמעלה.
חותכים את העוגה לריבועים יפים, מפזרים מעל אבקת סוויטאנגו/ארתריטול ומגישים.

