עוגת שכבות שוקולד חלבה ללא גלוטן
עוגת שכבות שוקולד חלבה, העוגה ללא סוכר וללא גלוטן, הבסיס של העוגה עשוי מחמאת שקדים, את חמאת השקדים אפשר להמיר בהחלט בקמח שקדים או לחילופין חצי מהכמות קמח שקדים וחצי קמח קוקוס. ההמרה נעשית כך: על כל כף חמאת שקדים ניתן לשים 2 כפות קמח שקדים ו\או 2 כפות קמח קוקוס ואם אתם כבר ממירים לקמח שקדים שלבו איתו את הקמח קוקוס, כי השילוב ביניהם נותן לנו בסיס אורירי ואעים ביותר!
ותשימו לב כי זו עוגה שאתם פשוט הולכים להתמכר אליה, קלה להכנה, טעימה וחגיגית, מתאימה לכל הגשה, אירוח וחג.
וכן זו אותה עוגה של שכבות שוקולד חלבה עם בסיס קמח כוסמין כאן באתר, רק כאן שינתי לכם את הגירסה כך שתתאים בהחלט לאלו שלא אוכלים גלוטן.
לבסיס העוגה:
- 2 כפות ממרח שקדים או 4 כפות קמח שקדים או לחילופין 2 כפות קמח שקדים + 2 כפות קמח קוקוס
- 1 שקית אבקת אפייה
- 4 כפות ממתיק ארתריטול
- 4 כפות יין אדום
- 2 ביצים
- 8 כפות שבבי קוקוס
לשכבת השוקולד:
- 4 חלמונים
- 2 כפות קקאו
- 2 כפות נס קפה
- 4 חלבונים
- 4 כפות ארתריטול
לציפוי החלבה:
- 2 כפות טחינה גולמית מלא
- 3 כפות מייפל
- 2 יחידות חלבה ללא סוכר, כל אחת 25 גרם
לשכבת הבסיס- מחממים תנור ל-170 מעלות.
מערבבים יחד את כל המרכיבים ויוצקים לתבנית אלומיניום בינונית, משטיחים יפה על כל התבנית באופן שווה.
לשכבת השוקולד- מערבבים יחד את 4 החלמונים, 2 כפות קקאו ו-2 כפות נס קפה לעיסה אחידה.
להקציף יחד חלבונים וארתריטול לקצף יציב
לאחד יחד את תערובת החלמונים עם קצף החלבונים, בעדינות בצורת מעטפת עד לאיחוד
ליצוק את שכבה ב׳ מעל שכבה א׳ שבתבנית
להכניס לתנור ולאפות במשך כחצי שעה, עד שקיסם הננעץ בעוגה יצא יבש
לציפוי החלבה- לערבב יחד טחינה עם המייפל לקבלת ממרח נוזלי
ליצוק מעל העוגה באופן אחיד לאחר שהעוגה הצטננה מעט.
לקחת 2 יחידות חלבה, 25 גר׳ כל אחד, ללא תוספת סוכר ולפורר באופן אחיד מעל הציפוי
להכניס לקירור של שעתיים לפחות, שהציפוי חלבה יקבל התייצבות.
להגיש במגש יפה, נאה וחגיגי לאירוח ולכל חג ועונה בשנה.