עוגת שוקולד נימוחה

עוגת שוקולד נימוחה ורכה, מרקם ספוגי ואוורירי מאוד! ממש טעימה ומרשימה לשולחן חג. מתאימה מאוד להכנה בחג הפסח וכמובן לכל ימות השנה. ניתן להכין אותה גם ללא קטניות לנוהגים לא לאכול קטניות בפסח. אני אתן במתכון את שתי האופציות להכנה.
העוגה טעימה מאוד מאוד! מתחסלת ברגע, וכל בני המשפחה נהנים ממנה ומבקשים להכין אותה שוב ושוב. אז תהנו מהכנה קלה ותתענגו על טעמה:)
מרכיבים:
- 6 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
- קורט מלח
- 2 כפות מייפל טיבעי (ללא קטניות השתמשו בסילאן או בדבש)
- 2 כפות שמן
- 2 כפות נס קפה מגולען
- 2 כפות קקאו
- 200 גרם שוקולד מריר ללא תוספת סוכר
- כוס שבבי קוקוס או לחילופין קמח תפוחי אדמה
- אבקת אפייה
לציפוי שוקולד:
- 200 גרם שוקולד מריר ללא תוספת סוכר
- 2 כפות קרם קוקוס מקורר
- ציפוי ללא קטניות: 2 כפות קקאו, 2-3 כפות חלב/חלב שקדים, 4 כפות סילאן
לקישוט:
- שבבי קוקוס או אגוזים גרוסים
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מקציפים 6 חלבונים עם קורט מלח למקצפת יציבה, מוסיפים 2 כפות מייפל (או דבש או סילאן) ומממשיכים להקציף עוד 2 דקות. מוסיפים את החלמונים וממשיכים בהקצפה להמשך תפיחה יפה. מוסיפים את 2 כפות השמן וממשיכים להקציף, מוסיפים 2 כפות נס קפה מגולען ו-2 כפות קקאו וממשיכים בהקצפה. לבנתיים ממיסים את השוקולד המריר- 200 גרם, מוסיפים לקציפה ומממשיכים בהקצפה, ולבסוף מוסיפים כוס קוקוס או קמח תפו”א ואבקת אפייה, מנמיכים מהירות ומקציפים עוד קצת.
מסדרים בתבנית אפיה עגולה קפיצית נייר אפייה ויוצקים לתוך התבנית את העיסה, מכניסים לתנור ואופים למשך כ-25 דקות, עד שהעוגה מוכנה וקיסם שננעץ בתוכה יוצא יבש.
מוציאים מהתנור ומצננים.
לציפוי: ממיסים 200גרם שוקולד נוספים עם 2 כפות קרם קוקוס מלאות. יוצקים מעל העוגה ומקשטים בשבבי קוקוס.
לציפוי ללא קטניות: שמים את כל המרכיבים בקערית ומערבבים היטב לקבלת קרם שוקולדי ומצפים את העוגה.
תהנו😋😋