קראנץ' שוקולד שמרים - מקמח כוסמין 80%

אז כמו כל העוגות שלי , גם עוגת הקראנץ’ מקבלת את הגרסה הבריאה שלה. השימוש בקמח כוסמין 80% לעוגות הוא מוצלח ביותר, והשילוב עם השמרים והתפיחה נותנים לה אווריריות, רכות וקראנצ’יות. כמובן שאתם יכולים לעוף עם הדמיון שלכם ולמלא את העוגה בכל מילוי שאתם אוהבים; גבינה, קינמון, פרג ועוד..
העוגה ללא תוספת סוכר , טעימה, ומומלצת ביותר!

המרכיבים לבצק:
- 3 וחצי כוסות קמח כוסמין 80%
- 1 כף שמרים יבשים
- 3 כפות שמן קוקוס מומס
- 3 כפות סוויטאנגו/ארטריתול
- 1 ביצה
- 2 חלמונים
- 3/4 כוס מים
- קורט מלח
- כפית תמצית וניל
למלית שוקולד:
- 2 כפות קקאו
- 2 כפות סילאן
- 2 כפות שמן קוקוס מומס
- 3 כפות חלב סויה/שקדים ללא תוספת סוכר או מים
לסירופ:
- 2 כפות מייפל טיבעי
- 3 כפות מים
אופן ההכנה:
בקערת מיקסר עם וו לישה מעבדים יחד קמח, שמן קוקוס, סוויטאנגו, ביצה, חלמונים, מים, מלח ותמצית וניל במשך כ-10 דק׳, עד שמתקבל בצק אחיד, רך ומעט דביק.
בידיים מקומחות יוצרים מהבצק כדור, מעבירים לקערה מקומחת קלות, מכסים ומתפיחים במשך כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מחלקים את הבצק ל-2 חלקים.
על משטח מקומח מרדדים כל חלק למלבן בעובי של כ-1/2 ס”מ.
בידיים מקומחות יוצרים מהבצק כדור, מעבירים לקערה מקומחת קלות, מכסים ומתפיחים במשך כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מחלקים את הבצק ל-2 חלקים.
על משטח מקומח מרדדים כל חלק למלבן בעובי של כ-1/2 ס”מ.
מערבבים יחד את כל מרכיבי המלית למרקם של ממרח שוקולד.
מורחים מחצית מכמות המלית שוקולד בשכבה דקה על כל מלבן בצק.
מגלגלים לרולדה, חותכים במרכז הרולדה לכל אורכה ומחלקים את הרולדה ל-2 רצועות
מלפפים את 2 הרצועות זו בזו בצורת בורג.
מעברים לתבנית וחוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק ויתרת המילוי
מכסים את העוגות ומתפיחים בטמפ׳ החדר במשך כשעה או עד שהן כמעט מכפילות את נפחן.
מחממים תנור ל-170 מעלות
אופים במשך 30-35 דק׳ או עד שהעוגות תפוחות, זהובות ויציבות.
סירופ: בסיר קטן שמים את המייפל והמים ונותנים חימום קל,
כשהעוגות יוצאות מהתנור, בעודן חמות, יש להבריש אותן עם הסירופ החם, בנדיבות רבה.
בהצלחה ובאהבה רבה לילך😊💖
מורחים מחצית מכמות המלית שוקולד בשכבה דקה על כל מלבן בצק.
מגלגלים לרולדה, חותכים במרכז הרולדה לכל אורכה ומחלקים את הרולדה ל-2 רצועות
מלפפים את 2 הרצועות זו בזו בצורת בורג.
מעברים לתבנית וחוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק ויתרת המילוי
מכסים את העוגות ומתפיחים בטמפ׳ החדר במשך כשעה או עד שהן כמעט מכפילות את נפחן.
מחממים תנור ל-170 מעלות
אופים במשך 30-35 דק׳ או עד שהעוגות תפוחות, זהובות ויציבות.
סירופ: בסיר קטן שמים את המייפל והמים ונותנים חימום קל,
כשהעוגות יוצאות מהתנור, בעודן חמות, יש להבריש אותן עם הסירופ החם, בנדיבות רבה.
בהצלחה ובאהבה רבה לילך😊💖
אהבתם, אשמח אם תשתפו את המתכון בפייסבוק, ואל תשכחו לתייג אותי לילך טייב
Share on facebook
פייסבוק
Share on whatsapp
WhatsApp