עוגת גבינה קרה עם פירורים (ללא סוכר וללא גלוטן)

עוגת הגבינה המוכרת לכולנו עכשיו בגירסא בריאה יותר ולא פחות טעימה מהמקור, היא ללא סוכר – התחליף הידוע שלנו הוא הארטריתול או הסוויטאנגו לבחירתכם, והיא גם ללא גלוטן במקום קמח או ביסקוויטים השתמשתי בקמח שקדים וזה עבד יפה:) העוגה טובה בהחלט גם לשומרי המשקל, היא הרבה פחות שומנית מהעוגות גבינה הקרות האחרות שכולנו מכירים.
עוגה פשוטה, טעימה וקלה להכנה, בטוחה שתאהבו, אז יאללא שנתחיל?

לבסיס העוגה ולפירורים שמעל:
- 8 כפות קמח שקדים
- 2 כפות סוויטאנגו/ארתריטול
- 1 ביצה M
- כפית אבקת אפייה
- כפית תמצית וניל
- 1 כף שמן קוקוס מומס
למילוי הגבינה:
- 500 גרם גבינה שמנת 5%
- 1 פחית קרם קוקוס מקורר
- 1 אינסטנד פודינג וניל ללא סוכר
אופן ההכנה:
הכנת הבסיס והפירורים:
מערבבים יחד את קמח השקדים עם הסוייטאנגו/ארטריתול ומוסיפים את הביצה, אבקת האפייה ותמצית הווניל ומערבבים שוב עד לקבלת בצק אחיד.
נותנים לבצק לנוח כ-20 דק׳. לאחר 20 דק׳ מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפייה לעלה מרובע גדול, לאפות בחום בינוני, 180 מעלות, כ-20 דק׳ עד להזהבה, לצנן לטמפ׳ החדר
לטחון במעבד מזון לפירורים.
הכנת המילוי:
מקציפים את כל מרכיבי המילוי לקבלת קרם קצפת יציבה.
הרכבת העוגה:
לוקחים חצי מכמות הפירורים ומערבבים עם כף שמן קוקוס מומס, לערבב היטב.
להשטיח את הפירורים על תבנית קפיצית עגולה באופן שווה
למרוח מעל את מילוי הגבינה
לפזר את יתרת הפירורים מעל העוגה
רצוי להכניס את העוגה לפחות לשעתיים הקפאה, להוציא ולהפריד בעזרת סכין מחוממת במים רותחים את העוגה מדפנות התבנית ולהוציא מהתבנית, ולשים על מגש עוגות יפה
*למי שמעוניין בעוגה יציבה יותר, יש להשרות כף ג׳לטין בשליש כוס מים חמימים למשך 10 דק׳, לאחר מכן להכניס למיקרו׳ ל15 שניות ולתת לזה להצטנן לטמפ׳ החדר, כשהג׳לטין מספיק צונן יש להוסיפו בזרם דק לקרם תוך כדי הקצפה עד שנבלע היטב ורק לאחר מכן להרכיב את העוגה
באהבה רבה לילך
*תוכלו להכין את העוגה הזו גם בכל צורה שתבחרו, לא חייבים להתקבע דווקא על הצורה העגולה:)

אהבתם, אשמח אם תשתפו את המתכון בפייסבוק, ואל תשכחו לתייג אותי לילך טייב
Share on facebook
פייסבוק
Share on whatsapp
WhatsApp