עוגת גבינה ניו יורק ברוטב פירות אדומים

וואוו תשמעו, חייבת לציין ולהדגיש שנולד לי מתכון פשוט משגע, מי שהחליט ללכת על העוגה הזו ולהכין אותה קיבל על עצמו החלטה חכמה ונבונה. זו עוגה פשוט מושלמת!! העוגה היא עוגת גבינה אפויה והיא רכה בסגנון קרמי ופשוט נמסה בפה, כל ביס הוא תענוג של ממש!! בקיצור הבנתם שאני ממליצה עליה בחום.
העוגה חגיגית במיוחד ומתאימה לחג השבועות ובהחלט מתאימה לכל ימות השנה. היא ללא תוספת סוכר וללא גלוטן. אז קדימה בואו ונתחיל..

לעוגת הבסיס:
- 2 ביצים
- 3 כפות סוויטאנגו/ארתריטול
- כף שמן קוקוס מומס
- 6 כפות קמח שקדים
- 2 כפות קמח קוקוס
- כפית תמצית וניל
- חצי יוגורט טיבעי (ללא תוספת סוכר)
- כפית שטוחה אבקת אפייה
לעוגה:
- 1 ק"ג גבינה לבנה 5% מנוקזת מנוזלים (אם יש)
- 1 גביע שמנת חמוצה 9%
- 6 כפות סוויטאנגו/ארתריטול
- קליפת לימון מגוררת מלימון אחד
- כף תמצית וניל
- 1 אינסטנד פודינג וניל ללא סוכר
- 5 ביצים
- 2 חלמונים
לרוטב פירות אדומים:
- 250 גרם פירות אדומים/פירות יער קפואים
- 1/4 כוס מים
- 6 כפות סוויטאנגו/ארטריטול
- 2 כפיות מיץ לימון
- 2 כפות מים
- כף קורנפלור
אופן ההכנה:
לעוגת הבסיס: מערבבים יחד בעזרת מטרפה 2 ביצים וסוויטאנגו/ארתריטול.
מוסיפים כף שמן קוקוס מומס, כפית תמצית וניל, וחצי יוגורט ומערבבים הכל יחד היטב.
מוסיפים את 6 כפות הקמח שקדים, 2 כפות קמח קוקוס ואבקת אפיה. מערבבים הכל יחד עד לאיחוד כל המרכיבים.
יוצקים את הבלילה לתבנית עגולה משומנת (אני השתמשתי ברינג עגול, ניתן להשתמש גם בתבנית עגולה קפיצית).
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, למשך 30-35 דק׳ עד שקיסם שננעץ יוצא יבש.
מוציאים ומצננים.
לעוגת הגבינה: בקערת מיקסר שמים את הגבינה, שמנת חמוצה, סוויטאנגו/ארתריטול, קליפת הלימון ותמצית הווניל ומקציפים במהירות נמוכה עד אשר מתקבלת לנו תערובת אחידה.
מוסיפים את הפודינג וממשיכים להקציף במהירות נמוכה-בינונית עד שהפודינג נבלע ומתאחד גם הוא עם התערובת.
מוסיפים את הביצים והחלמונים בזה אחר זה, ומערבלים היטב לאחר כל הוספה לקבלת תערובת אחידה (שימו לב בשלב הזה התערובת שלנו הופכת דלילה יותר וזה תקין).
אופים את העוגה בתנור שחומם ל-180 מעלות, במשך 8 דקות. מפחיתים את הטמפרטורה לחום נמוך מאוד, 100 מעלות, ואופים עוד שעה ורבע נוספים. החלק העליון של העוגה נראה יבש והשוליים יציבים אך במרכזה תיהייה העוגה מעט רוטטת וזה בסדר גמור. העוגה מוכנה. כעת מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור עד שמתקררת.
מעבירים את העוגה למקרר.
לרוטב: מפשירים את הפירות הקפואים ושמים בסיר קטן. מבשלים יחד עם 1/4 כוס המים, הלימון והסוויטנגו/ארטריתול ומביאים לרתיחה.
ממיסים את הקורנפלור ב-2 כפות המים הנוספים ומערבבים, מוסיפעם לסיר ומערבבים יחד היטב.
ממשיכים לבשל עוד 2-3 דק׳, תוך כדי עירבוב תמידי עד להסמכה. מכבים את האש ומצננים.
הפרדת העוגה מהרינג או מכל תבנית קפיצית: בעזרת סכין עברו בין דפנות העוגה לתבנית בעדינות, והפרידו את העוגה מהתבנית, לשלוף בעדינות החוצה, לחתוך ולהגיש קר עם הרוטב תותים מעל, עוגה טעימה יאמוווווווש, תהנו!!
באהבה גדולה לילך


תוכלו להכין את העוגה הזו גם בכל צורה שתבחרו, לא חייבים להתקבע דווקא על הצורה העגולה:)
אהבתם, אשמח אם תשתפו את המתכון בפייסבוק, ואל תשכחו לתייג אותי לילך טייב
Share on facebook
פייסבוק
Share on whatsapp
WhatsApp