עוגת גבינה לבנה ושוקולד לבן חגיגית

חיפשתי לי עוגה חגיגית ויפה, מעוטרת ולבנה, ממש כמו כלה, לכבוד חג השבועות. ואז נזכרתי בשילוב של שוקולד לבן עם גבינה, כמה הטעם כה משובח, ואז התחלתי לחלום עליה ולחשוב איך תראה וכך הרכבתי לי אותה, שילוב מכמה מתכונים, והנה קיבלתי לי אותה מיוחדת ויפה, נימוחה וטעימה בדיוק כמו שחלמתי ורציתי. ממש!!! אז קבלו אותה את עוגת הגבינה הלבנה שלי בשילוב השוקולד הלבן שמקפיץ אותה כמה רמות בטעם קדימה. אתן תתאהבו גם, בטוח!

לשכבת הבסיס:

לעוגת הגבינה:

ציפוי קרם קצפת לבנה:

אופן ההכנה:

הכנת הבסיס:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
בתוך קערה שמים יחד את כל מרכיבי הבסיס ומערבבים לעיסה אחידה.
בתוך תבנית רינג עטופה בנייר כסף וחתיכת נייר אפייה מבפנים, או בתבנית קפיצית משומנת מעט משטיחים את הבצק, אם הבצק דביק, ניתן להרטיב ידיים ולהשטיח בידיים רטובות, זה עוזר מאוד להשטיח בלי שידבק לכן עיסת בצק בידיים.
משטיחים יפה באופן שווה.
מכניסים לתנור ואופים למשך 10-15 דק׳, צריך ליהיות כמעט אפוי.
מוציאים ומצננים.
מורחים מעל הבסיס 2 כפות ממרח ריבת חלב ללא סוכר.

הכנת עוגת גבינה ושוקולד לבן:
מניחים בקערה קוביות שוקולד לבן עם רבע כוס שמנת מתוקה וממיסים כ-15 שניות במיקרוגל. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. מצננים מעט.
-בתוך קערה מערבבים בעזרת מטרפה או כף את הגבינות עם הממתיק. מוסיפים את תערובת השוקולד הלבן ותמצית הוניל ומערבבים. מוסיפים ביצים ומערבבים היטב. מוסיפים קורנפלור ומערבבים עד לאיחוד חומרים.
יוצקים את התערובת מעל התחתית האפויה והממרח, מנמיכים את הטמפ’ ל-170 מעלות ומכניסים למרכז התנור למשך 50 דקות, עד שהעוגה מזהיבה מעט בשוליים, רוטטת אך יציבה.
הפעילו טיימר (50 דק’)
מכבים את התנור, פותחים את דלת התנור לגמרי ומשאירים את העוגה בתנור במשך 5 דקות. מוציאים את העוגה ומניחים לה להתקרר לטמפ’ החדר.
לציפוי: מקציפים שמנת מתוקה עם הפודינג לקצפת יציבה.
מורחים מעל העוגה, משאירים מעט לזילוף ולקישוט.
מפזרים שוקולד לבן מגורר מעל.

עוגה טעימה ברמות!!
תהנו וחג שמח!!🐮🍰🥛
לילך טייב💜

אהבתם, אשמח אם תשתפו את המתכון בפייסבוק, ואל תשכחו לתייג אותי לילך טייב

Share on facebook
פייסבוק
Share on whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה