עוגת אגוזים שוקולדית עם קצפת

על עוגת האגוזים הזו גדלתי, בכל שנה אימי היקרה הייתה אופה לנו אותה לכבוד חג הפסח, כל -כך אהבנו אותה וזללנו אותה בהנאה רבה. עוגה פשוטה וקלה מאוד להכנה. הבסיס שלה הוא בעצם האגוזים, אימי הייתה משתמשת באגוזי מלך, הפעם החלטתי לשדרג את טעמה ובמתכון הזה השתמשתי באגוזי לוז, אך כמובן למי שמעוניין עדיין להכין אותה עם אגוזי מלך מוזמן בהחלט, והיא יוצאת טעימה מאוד. במתכון יש תוספת של קקאו מה שהופך אותה לעוגה שוקולדית, ועם תוספת הקצפת העוגה הזו פשוט מושלמת! ואתם רואים, אני ממשיכה את השושלת עם העוגה גם לילדי, לא מוותרת עליה אף שנה!!
ניתן לקשט אותה עם פירורי שוקולד מגורר כפי שאני עשיתי, אך ישנה אפשרות נוספת לצפות אותה עם ציפוי של קקאו או גנאש שוקולד, אמא שלי הייתה עושה לנו את ציפוי הקקאו, כן הפעם החלטתי לעשות כמה שינויים, ולכם יש מספר אפשרויות הכנה, אז נותר לכם רק לבחור, כיצד תכינו אותה, גם כך וגם כך היא טעימה. את כל האופציות להכנה תמצאו כאן במתכון, אז שיהיה בהצלחה ועם הרבה הנאה:)

לעוגה:
- 6 ביצים
- 1/4 1 כוסות סוכר
- 200 גרם אגוזים טחונים (אגוזי מלך/אגוזי לוז)
- 3 כפות קמח מצה
- כף קקאו
- כף תמצית ווניל
- 1/4 כוס מיץ ענבים של קידוש או מיץ תפוזים
לקצפת:
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- 4 כפות סוכר
לעיטור פירורי שוקולד:
- 100 גרם שוקולד חלב/מריר
לציפוי קקאו:
- 5 כפות קקאו
- 7 כפות סוכר
- 2 כפות מלאות שמן קוקוס
- 7 כפות מים
- כפית תמצית רום (אופציה)
לציפוי שוקולד גנאש:
- 1/2 מיכל שמנת מתוקה
- 200 גר' שוקולד מריר משובח
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מקציפים את הביצים עם הסוכר לקציפה תפוחה ובהירה.
מוסיפים את האגוזים, קמח המצה, הקקאו, תמצית הווניל והמיץ ענבים/תפוזים, ומערבבים בעדינות עד שהכל מתאחד לעיסה אחידה.
יוצקים את העיסה לתבנית משומנת, ואופים כ-30 דקות, עד שקיסם שננעץ יוצא יבש. מוציאים מהתנור ומצננים.
הכנת הקצפת: מקציפים שמנת מתוקה עם הסוכר לקצפת יציבה. מורחים את הקצפת מעל העוגה רק לאחר שהצטננה לגמרי. מגרדים שוקולד חלב/מריר ומעטרים בפירורי השוקולד את שולי העוגה.
הכנת ציפוי הקקאו: בתוך סיר עמוק קטן שמים קקאו, סוכר ומים ומביאים לרתיחה על אש בינונית. רצוי לעמוד ליד ולערבב מעט שלא ישרף. מנמיכים לאש נמוכה ומוסיפים רום ושמן קוקוס, מערבבים כל הזמן עד שהכל נמס. מצננים לטמפרטורת החדר. את ציפוי הקקאו יש ליצוק מעל הקצפת, אך שימו לב! יש להקפיא את העוגה עם הקצפת לפחות שעתיים ורק כשהעוגה קפואה יש ליצוק את הציפוי מעל הקצפת הקפואה, ולטלטל מיד לכל הכיוונים בכדי שהציפוי יצפה את העוגה כולה באופן אחיד.
הכנת ציפוי גאנש שוקולד: ממיסים בסיר כפול על אדים או במיקרוגל (בפולסים של 30 שניות בכל פעם) את השוקולד עם השמנת מתוקה, מערבבים לקבלת קרם שוקולד אחיד. שימו לב! יש להקפיא את העוגה עם הקצפת לפחות שעתיים לפני שמצפים אותה בגנאש. לאחר שהעוגה קפאה יוצקים מעל הקצפת הקפואה את גנאש השוקולד, מטלטלים מיד לכל הכיוונים על מנת שהגנאש יצפה באופן אחיד את העוגה כולה.
תהנו מעוגה מושלמת וטעימה:)
