עוגיות שוקולד צ'יפס בריאות

הן ללא סוכר וללא גלוטן. את המתכון לעוגיות האלה הכנתי עם קמח שקדים וכמובן עם סוויטאנגו שהוא התחליף מספר אחד שלי לסוכר. במקום השוקולד צ’יפס המסורתי והלא כזה בריא שאנו מכירים מהעוגיות המקוריות, שמתי שבבי שוקולד אגו ללא סוכר, פשוט שברתי את השוקולד עם פטיש מטבח לחתיכות קטנטנות והוספתי לעיסת העוגיות. העוגיות האלה בריאות וטעימות ונחטפות בשנייה. הילדים שלי מאוהבים בהם בדיוק כמו המגולגלות תמרים. בשני המתכונים האלה ממש הצלחתי להתקרב למקור, הן טעימות בדיוק כמו העוגיות הרגילות המוכרות לנו ולא מרגישים שהן ללא סוכר וללא גלוטן, אז בואו לנסות בעצמכם, לראות ולהינות מעוד מתכון טעים ואיכותי והכי חשוב בריא:)

מרכיבים:

אופן ההכנה:

לערבב קמח שקדים עם קמח קוקוס היטב שלא יישארו כמעט גושים
להוסיף את שאר המרכיבים ולערבב עד לאיחוד, מתקבל בצק פירורי.
לוקחים את שורת השוקולד המריר ומניחים בתוך שקית עבה ובעזרת פטיש מטבח או מערוך דופקים על השוקולד ושוברים אותו לחתיכות קטנטנות. מוסיפים את שבבי השוקולד שהתקבלו לתערובת הבצק ומערבבים הכל יחד.
לוקחים מעט מן הבצק עם שלוש האצבעות ומכדררים לכדורונים.
למעוך עם 2 כפות הידיים ולהניח בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה
לאפות בחום בינוני, 180 מעלות, בין 20 ל-30 דק׳, עד שהעוגיות משחימות ותופסות צבע יפה.
בהתחלה יראה לכם שהן רכות וקצת כמו גומי, תנו להן להתקרר ואז הן מתקשות.

אהבתם, אשמח אם תשתפו את המתכון בפייסבוק, ואל תשכחו לתייג אותי לילך טייב

Share on facebook
פייסבוק
Share on whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה