קרמעוגית עם קרם נוטלה ביתי

עוגיות מבצק פריך מקמח כוסמין 80% במילוי קרם נוטלה בהכנה ביתית משגעות, מבטיחה לכם שאף אחד לא יוכל לעמוד בפיתוי..
כן, בהחלט ניסיתי לאלתר לכם פה מתכון שמאוד יזכיר לנו את העוגיות הנמכרות בסופרים ובמכולות, ועוד בגירסה הבריאה:) הילדים אוהבים אותם מאוד ויעופו עליהם ובעצם גם אנחנו המבוגרים ומי לא?? הן נימוחות, והמילוי, כן בחרתי דווקא במילוי נוטלה ועוד ממרח בהכנה ביתית, נו מה עוד תבקשו?? ממרח הנוטלה הוא ממרח טעים ואהוב מאוד על כולם, אני אישית מאוד אוהבת את הטעם של אגוזי הלוז, והשילוב הזה של שוקולד ואגוזי לוז כל כך מסתדר לי על הלשון, זה הולך מאוד טוב ביחד, בהחלט! על זה אין ויכוח!!
מהמתכון שאני מביאה לכם פה מתקבלים כ-35-40 עוגיות, כמות מספקת? בהחלט! אז קדימה מכינים? מבטיחה לכם שאתם הולכים להתענג מכל ביס..
מרכיבים לעוגיות:
- 4 כוסות קמח כוסמין 80%
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית מלח
- 200 גרם חמאה רכה
- 1/4 1 כוסות סוויטאנגו/ארתריטול
- 1 ביצה M
- כפית תמצית וניל
ממרח שוקולד נוטלה ביתי:
- 4 כפות ממרח אגוזי לוז
- 2 כפות קקאו
- 4 כפות מייפל טיבעי
- 4 כפות חלב שקדים
אופן ההכנה:
נכין תחילה את ממרח השוקולד נוטלה: מערבבים יחד את כל מרכיבי הממרח עד לקבלת ממרח אחיד.
ואז נכין נטיפים של שוקולד מממרח הנוטלה על נייר אפייה. בעזרת שקית זילוף מזליפים נטיפים בגודל של גולה. מכניסים למקפיא עד להתייצבות, כ-20-30 דקות. (מכינים כ-40 נטיפים).
מחממים תנור ל-180 מעלות.
בקערה גדולה מנפים קמח, מוסיפים סודה לשתייה, מלח ואבקת אפייה.
מקציפים בעזרת מיקסר את החמאה עם 1/4 1 כוסות הסוויטאנגו/ארתריטול, במהירות בינונית עד שמתקבלת תערובת אוורירית.
מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים לתערובת החמאה והממתיק את תמצית הווניל והביצה.
מוסיפים את החומרים היבשים לתוך תערובת החמאה ומערבבים יחד עד שמתקבל בצק אחיד.
יוצרים מהבצק כ-35-40 כדורים, מוציאים את הנטיפים מהמקפיא, משטיחים כל כדור בצק על כף היד, מניחים במרכז הבצק שעל היד נטיף שוקולד קפוא וסוגרים היטב לצורה של כדור. מגלגלים את הכדור קלות עם הידיים כדי לוודא שכל השוקולד עטוף בבצק.
מניחים את העוגיות על מגש תנור מרופד בנייר אפייה ומשטיחים מעט עם כף היד, בכדי לקבל עוגייה שטוחה, משאירים מרווחים גדולים בין עוגייה לעוגייה כיוון שהעוגיות משתטחות עוד קצת בזמן האפייה.
אופים כ-10-12 דקות עד שהעוגיות מקבלות גוון זהוב קל, אך עדיין הן נשארות בהירות.